A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége 25. jubileumi ünnepségét tartották ma délelőtt a VOKE-ben. Eljött az elnök is. Hamarosan részletes beszámolóval jelentkezünk, addig is nézze meg fotóinkat.

Az ünnepség elején Kautzky Armand Reményik Sándor Kegyelem című versét mondta el. Majd Molnár Géza, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének elnöke beszélt.

Az elnök, nem rövid beszédében, felidézte, hogy a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségét 1995-ben alakították társadalmi szervezetként, ezt ünneplik most. A beszédében kiemelte: a szövetségnek nem célja az egyéni haszonszerzés, hanem a tagok segítése, és a közös alkotás.

A különböző helyi klubok képviselői szalagokat kötöttek a szervezet zászlójára.

Előadást tartott Nyíri Márton alpolgármester a 30 éve szabadon témakörben. Felidézte, hogy gyerekkorában, a szocializmusban, a Bárdos iskolába járt. Örömmel emlékezett arra, hogy a tanárok, akik közül többen itt vannak, például Csöpi néni, hagyták gyereknek maradni őket, és nem kellett mindenféle ideológiákkal foglalkozniuk.

Dióssi Csaba polgármester a vasutasok közösségének fontosságáról beszélt. Felidézte a MÁV szerepét a város életében. Beszéde vastapsot kapott.

Az ünnepség végén ismét Kautzky Armand állt színpadra, Petőfi Sándor Szülőföldemen című versét mondta el, majd következett az emléklapok átadása.

Előző cikkA vasárnap este meggyilkolt asszony és gyermeke Gödről költözött Dunakeszire
Következő cikkHe ezt a cikket mobilon olvassa és autót vezet, akkor nagyot hibázik, elkaphatják a rendőrök