A vezetés közben mobilozók ellenőrzését kezdte meg mától a rendőrség. A közlekedésbiztonsági akció egy hétig tart. Közismert az a videó, amely vezetés közben készült és 9 ember halt meg a balesetben.

Magyarország egész területén, így például az M2-es úton is ellenőrzik a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon használatát a rendőrök. Nagy hangsúlyt kap az ellenőrzés során a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységek kiszűrése is.

Mi a helyzet akkor, ha nem telefonálunk, csak például kinyomunk egy hívást vezetés közben? Erről egy bírósági döntés ad iránymutatást. Az akkori verdikt szerint a szabályszegéshez az “szükséges”, hogy a gépjárművezető a kézben tartott mobiltelefon valamilyen funkcióját használja. Tehát semmilyen formában nem nyúlhatunk a mobilunkhoz.

2018-ban egy romániai kisbusz sofőrje nagy sebességgel előzni kezdett a 4-es főúton Ceglédbercel közelében. Kiderült, a sofőr végig élőben nyomta az eseményeket a Facebookon, vezetés közben kézben tartotta a mobilját. Kilenc ember halt meg a balesetben.

Előző cikkVasutas nyugdíjasok találkoztak a VOKE-ban, 25. jubileumi ünnepségüket tartották
Következő cikkA távoltartási végzés lehetett volna a kulcsmozzanat a vasárnapi tragédia megelőzésében