Tökéletesen megelőzhetőek, tökéletesen előre láthatóak a vasárnapi, dunakeszi családirtáshoz hasonló esetek – állítja egy jogász. Mint ismert, vasárnap este egy 54 éves férfi kiirtotta családját Dunakeszin, majd magával is végzett.

Spronz Júlia, a Patent Egyesület jogásza szerint a dunakeszi eset arra figyelmeztet: arra lenne szükség, hogy megtanulják a bíróságon, hogy figyelembe vegyék azt, amit az áldozatok elmondanak. Nem várnak csodát a bíróságoktól, csak szemléletváltásra van szükség. Prioritást kell adni az áldozatok védelmének a külön élő szülők kapcsolattartásával szemben, mert jelenleg a külön élő szülő gyakorlatilag bármit csinál, elviteles kapcsolattartás akkor is dukál neki.

A konkrét ügyben nem akar feltételezésekbe bocsátkozni, de a szituáció rendkívül ismerős a jogsegéllyel foglalkozóknak – mondta a jogász a Klubrádióban. A jogvédő arról is beszélt, hogy a szakirodalom, a külföldi gyakorlat és a saját tapasztalataik alapján is a távoltartási végzést a leggyorsabban meg kellene hozni.

A dunakeszi esetnél nem volt ilyen megkeresés a rendőrség felé – mondta a Postnak a rendőrségi szóvivő.

Ez gyors védelmi reakció, akkor is megadják a lehetőséget, ha utóbb kiderül, hogy nem megalapozott, mert ne az derüljön ki, hogy a hatóság tévedett, és ez valakinek az életébe került. Magyarországon pont fordítva van, abból indulnak ki, hogy bizonyára nem mondott igazat az illető, aki távoltartást kér.

Előző cikkHe ezt a cikket mobilon olvassa és autót vezet, akkor nagyot hibázik, elkaphatják a rendőrök
Következő cikkOrszágos televízióban népszerűsítette a dunakeszi kajakéletet és a SUP-ot Rasztotzky Eszter