A balatonfüredi SUP-világbajnokságon két ezüstérmet szerző Rasztotzky Eszter volt a DIGI Sport reggeli műsorának a vendége. A 2003-ban gyorsasági kajakosként világbajnok dunakeszi versenyző a női 40+-os kategóriában a sprint távhoz hasonlóan a technikai számban is második lett.

“A férjem szeretett bele a SUP-ba, eljárt versenyekre és ezt nem hagyhattam” – mesélte mosolygósan Rasztotzky Eszter a DIGI Sport reggeli műsorában. Ezzel indokolta, hogy ő is kipróbálta magát ebben a sportágban. Először csak egy egyszerű túrafelszerelésre állt rá, majd jól ment, és utána váltott a verseny SUP-okra.

A balatonfüredi világbajnokságra is férjével készült fel, “többször nekem jött, meglökött, beállt elém”, avatta be a nézőket a mindennapi edzések keménységébe Rasztotzky Eszter. Arról is beszélt a Reggeli Startban, hogy a hazai versenyeknek is remek a hangulata, ezért is csinálja, a vb pedig hab volt a tornán, “ez most már szerelem” fogalmazott.

A Rasztotzky család SUP-világbajnoki ezüstérmese beszélt Dunakesziről is. “Mi a Dunakeszi Kajak Clubban készülünk, aki komolyan gondolja, annak egy héten 6-szor edzenie kell a SUP-pal is. Ez nem olyan, hogy visz egy kicsit a Duna és edzek egy jót, itt keménynek kell lenni”. 

Eszter bízik abban is, hogy hamarosan az olimpián is versenyszám lesz az SUP. “Már a vb is sokat dobott ezen, nagyon sokan jelentkeztek SUP-olni itt Dunakeszin is” – zárták a beszélgetést a DIGI Sporton.

Előző cikkA távoltartási végzés lehetett volna a kulcsmozzanat a vasárnapi tragédia megelőzésében
Következő cikk8 autót bombázott szét, közzétették az M0-áson történt hétfői baleset videóját