3093 újabb fertőzöttet találtak, 110-en haltak meg az elmúlt 24 órában a koronavírus következményeibe – erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában. Ami még aggasztó, hogy 352-en vannak lélegeztetőgépen.

Egy nappal korábban 2853 új fertőzöttet azonosítottak, a halálos áldozatok száma 104 volt, velük már több, mint 14 ezren haltak meg Magyarországon koronavírus-fertőzöttként. Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtökön már tényként beszélt arról az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy a harmadik hullám elkezdődött. Ennek hátterében nagy valószínűséggel a Magyarországon is terjedő brit variáns állhat.

Közben tegnap elindult a kormány legújabb online nemzeti konzultációja. Gulyás Gergely kormnyszóvivő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a nyitás attól is függ, hogy az emberek mit választanak azok közül a reális lehetőségek közül, amiket felkínálunk nekik.

Címlapképünk: MTI/Balogh Zoltán

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit gondol erről a konzultációról:

Kitölti az online nemzeti konzultációt a korlátozó intézkedések feloldásáról?

A kormányfő arról is beszélt a péntek reggeli interjúban, hogy az újraindításról szóló konzultációt egy nap alatt 120 ezren töltötték ki.

Előző cikkSzulák Andrea Dunakeszin, megtudtuk, hogy mire készül az énekesnő
Következő cikkAz Alkotmánybíróság adott is meg nem is Göd ügyében