3093 újabb fertőzöttet találtak, 110-en haltak meg az elmúlt 24 órában a koronavírus következményeibe – erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában. Ami még aggasztó, hogy 352-en vannak lélegeztetőgépen.

Egy nappal korábban 2853 új fertőzöttet azonosítottak, a halálos áldozatok száma 104 volt, velük már több, mint 14 ezren haltak meg Magyarországon koronavírus-fertőzöttként. Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtökön már tényként beszélt arról az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy a harmadik hullám elkezdődött. Ennek hátterében nagy valószínűséggel a Magyarországon is terjedő brit variáns állhat.

Közben tegnap elindult a kormány legújabb online nemzeti konzultációja. Gulyás Gergely kormnyszóvivő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a nyitás attól is függ, hogy az emberek mit választanak azok közül a reális lehetőségek közül, amiket felkínálunk nekik.

Címlapképünk: MTI/Balogh Zoltán

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit gondol erről a konzultációról:

Kitölti az online nemzeti konzultációt a korlátozó intézkedések feloldásáról?

A kormányfő arról is beszélt a péntek reggeli interjúban, hogy az újraindításról szóló konzultációt egy nap alatt 120 ezren töltötték ki.