Nagy port kavart a Pándy Andrásról, vagy ahogy sokan emlegetik, a “dunakeszi ördögről” nemrég megjelent cikkünk. Rengeteg komment érkezett. Volt, aki most hallott először az ügyről, volt aki megijedt, hogy az érintett házzal közös utcában lakik, és bizony akadt olyan is, aki rögtön megvenné az ingatlant.

Egyelőre nincsenek biztos információink arról, hogy ki és mennyiért árulja az ingatlant, ha egyáltalán árulja. Amint sikerül kiderítenünk, azt is megírjuk önöknek.

A sztori

Amit tudni lehet a sztoriról, hogy 1984-ben Pándy már elvált első feleségétől, Sores Ilonától, három gyermekük, Ágnes, Dániel és Zoltán nála maradnak. Második felesége, az apróhirdetés révén megismert Fintor Edit három lányt hozott korábbi házasságaiból a házhoz: Tímeát, Tündét és Andreát. Házasságkötésük után két gyermekük született: ifjabb András és Réka. Pándynak a brüsszeli Ipar rakparton (Quai de lÍIndustrie) levő sarokházában, a csatorna partján tehát felesége és öt saját, valamint három örökbefogadott gyermeke volt. Edit volt a felesége, Ágnes, azaz a lánya az ágyasa, de legjobb tudomásunk szerint megerőszakolta Tímeát is, aki november végén megszülte e kényszerviszonyból fogant fiát, Márkot.

1996-ban nyomozás indult, 1997 őszén letartóztatták előbb Pándy Andrást, majd Ágnest is. Pándy minden jel szerint nemcsak Ágnes lányával élt vérfertőző viszonyban, hanem rendszeresen megerőszakolta második felesége mindhárom lányát, Andreát, Tímeát és Tündét is. A házkutatások nem sok eredménnyel jártak. Egyetlen holttest sem került elő, csak az egyik pincében voltak elásott csontok, amelyek hét vagy nyolc 40 és 50 év közötti asszony csontjai lehetnek. A nyomozók ezért sokáig arra gyanakodtak, hogy Pándy esetleg 15-20 nő gyilkosa.

Forrás: index

1988-ban Ágnes édesanyja és Ágnes két édestestvére lett áldozat. Sörés Ilona ellenezte ugyanis, hogy Pándy örökbe fogadja nevelt lányait. Az apa rávette Ágnest, hogy ebéd közben lője fejbe saját testvérét, Dánielt, majd hívja át édesanyját, arra hivatkozva, hogy Dániel nem érzi jól magát. Amint megérkezett a volt feleség, Ágnes édesanyja, őt is lelőtték, majd két hét múlva az anyjáért és fivéréért aggódó Pándy Zoltánt is feloldották Cleanest savban.

A kegyetlen gyilkosnak a dunakeszi ingatlan alibiként szolgált. Az eddig kiderültek alapján a Dunakeszi, József utca 15. szám alatt található ingatlanban nem történt gyilkosság.

Dunakeszin a legtöbben kiborultak a hír hallatán (a kommenteket szó szerint idézzük).

Ki szeretne egy ilyen házban élni? Még a gondolatától is kiráz a hideg.”

Az biztos, hogy én még ingyen sem fogadnám el, sőt, még nincs az a pénz, amit ha fizetnének nekem, hogy fogadják el a házat. Ott élni egy borzalom lehetne.”

Van, aki szerint ez az élet velejárója

„Ugyan, ugyan, hány lakótelep épült temető helyére… Vagy a háborúkban a harcok nem válogattak, utcák, épületek lakások vagy terek, mezők, meghaltak sokan… A régi házak 80%-a rejthet érdekességeket, falai is tartalmazhatnak bármit, és? Az élet a múltra épül…, így lett, lesz jövőnk.”

És többen befektetési lehetőséget látnak benne:

„Simán meg venném le dozarolnam aztán egy szép családi ház már mehet is a telekre.”

„BÜNÜGYI MÚZEUMOT KELLENE CSINÁLNI BELŐLE. AKKOR MENNÉNEK AZ EMBEREK LÁTOGATNI. HÍRHEDT GYYILKOSSÁGOK CÍMMEL NYITNÁK MÉG A KIÁLLÍTÁS.”

simán beköltöznék !Ha Amerikában élnék ott meg az Amityville házat keresném meg, imádom az izgalmakat !Éjszaka megragadna egy kísértet egyszerűen imádom a félelmet!

Az egyik szomszéd ezt írta:

„Gyártelepi állomáshoz közel, a József utcában van. Közel lakom. Nem tudok róla, hogy eladó lenne a ház.”

Gizike, a szomszéd, a Borsnak így nyilatkozott februárban:

Manapság csend és nyugalom honol a kertben, de sosem felejtjük el, mi volt itt az ügy kirobbanásakor. Rendőrök, újságírók és tévéstábok lepték el a környéket. Mindannyian arra voltak kíváncsiak, hogy Pándy vajon Dunakeszin is elásott-e holttesteket, de a kertjéből végül csak állati maradványok kerültek elő. András rémtettei az egyik szomszédot annyira megrázták, hogy azonnal eladta a házát, és messzire költözött – mondta Gizi, aki pontosan emlékszik a sorozatgyilkosra. 

Forrás: bors online

– Elevenen él bennem Pándy alakja. Nem volt kifejezetten magas, mégis jó kötésű férfi volt. Köszönőviszonyban voltunk. Igazán jól a szemközti szomszédja, Misi bácsi ismerte, de ő néhány évvel ezelőtt meghalt. Rajta kívül csak két hölggyel ápolt Dunakeszin szoros kapcsolatot, rajtuk kívül nem sok embert engedett közel magához – mesélte az idősödő hölgy, aki szerint hosszú évek óta alig teszi be ember a lábát a lelkész házába.

Főkép forrása: bors online

Előző cikkDunakeszin is elérhető az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciója
Következő cikkMadáretetés télen: mikor és mit adjunk enni a madaraknak?