Mindent elfedő durva bozót rejti a hírhedt magyar sorozatgyilkos, a néhai Pándy András házát Dunakeszi egyik kertvárosi utcájában. A Blikk információi szerint a magyar származású protestáns állelkész lányával, egyben 32 évig ágyasával, Ágnessel közösen hat családtagjukat irtotta ki 1986–89. között.

A hírportál szerint a hat családtagját lemészárló és savban feloldó állelkész sokak szerint maga volt az ördög. Belgiumi házának pincéjében 7-8 középkorú nő csontjait találták meg a nyomozók.

Pándy András

A magyar származású protestáns állelkész lányával, egyben 32 évig ágyasával, Ágnessel közösen hat családtagjukat irtotta ki 1986–89. között. 1997 nyarán bukott le, amikor Ágnes mindent bevallott a rendőröknek. A nő a „hitvesi ágyat” óvta, hiszen Pándy szemet vetett az akkor 16 éves Réka lányára. Ágnes anyját, édestestvérét, míg Pándy a második feleségét és két nevelt lányát ölte meg.

Fotó: Grnák László

A kilencvenes évek elején a sorozatgyilkos lelkész egyre több időt töltött Magyarországon. Azért volt szüksége a házra, mert innen küldözgetett névtelen leveleket az Interpolnak és a belga hatóságoknak arról, hogy kik, hol és hogy találkoztak Pándy eltűnt gyermekeivel. Az állelkész még statisztákat is felbérelt, akik videófelvételeken eljátszották a gyerekeket.

Dunakeszin többen tudni vélik, hogy tulajdonosa évek óta hiába próbálta eladni, senkinek nem kellett a sorozatgyilkos otthona.

(Főkép forrása: Blikk, Fotó: Grnák László)

Előző cikkMájusban irány Isztambul
Következő cikkParádés szereposztással jön A feleség negyvennél kezdődik