Az Auchanban, az Aldiban és mindkét Tescoban leadhatók Dunakeszin ezen a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei karácsonyi adományakciójában felajánlott tartós élelmiszerek, édességek.

Péntek délután 15 órától vasárnap este 18 óráig újra tartós élelmiszereket és édességet gyűjt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Dunakeszin is. A DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ idén is sikerrel pályázott mint gyűjtő- és adományelosztó szervezet, így a Dunakeszi 4 áruházában (Gödi Tesco, Fóti Tesco, Auchan, Aldi) kialakított gyűjtőponton dunakeszi rászorulókat támogathat a lakosság. Tavaly mintegy 1,7 tonnányi adományt ajánlottak a fel a környékbeliek, amelyből 132 családot tudott támogatni a helyi szervezet.

Az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat.

Az Élelmiszerbank 2006 óta minden évben megszervezi a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő akcióját, ami az évek során a szolidaritás és az összefogás egyik legnagyobb hazai ünnepévé nőtte ki magát.

Hol és mikor?

A gyűjtésre november 18. és 20. között, péntektől vasárnapig kerül sor négy kiskereskedelmi lánc, a Tesco, az ALDI, az Auchan és a METRO áruházaiban, országszerte 334 helyszínen. Az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat pénteken 15:00-20:00 óráig, szombaton 8:00-19:00 óráig, vasárnap pedig 8:00-18:00 óráig fogadják.

A vásárlók az adományaikkal közvetlenül a környezetükben élő nehéz sorsú embereket segíthetik. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak a környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben. A rászorulók számára a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej és az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, illetve bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer.

Az akcióban résztvevő áruházak listája itt található.

Előző cikkElkezdődött a csapadékvíz-elvezetés kiépítése Alagon
Következő cikkTöbb vevő is akad a “dunakeszi ördög”, Pándy házára