Természetesen Dunakesziért Alapítvány gyűjtött a kárpátaljai menekültek számára. Ezeket adták át ma a főtéren. A teherautó holnap hajnalban indul Kárpátaljára.

Szeretnénk, ha “minél előbb megszűnne az a probléma, ami most Ukrajnában keletkezett” – mondta Csoma István a Természetesen Dunakesziért Alapítvány képviseletében. A szervezet az önkormányzattal együtt gyűjt a menekülteknek, és szerdán hajnalban indulnak Kárpátalja irányába.

Ukrajnában háború zajlik, Magyarország segíti azokat, akik onnan menekülnek – ezt már Tuzson Bence államtitkár mondta akkor, amikor felpakolták az adományokat.

Az önkormányzat egymillió forintért vásárol olyan gyermekeknek szánt dolgokat, amelyek most elengedhetetlen a menekülő családok számára – tájékoztatott Dióssi Csaba polgármester. Jellemzően pelenkára, tartó élelmiszerre, fájdalom- és lázcsillapítókra és maszkokra van szükség.

A gyűjtés kezdeményezéséről korábban a Post az elsők között számolt be. Az akkori cikkünkben megszólalt az Újpesti Futsal Klub társtulajdonosa is, aki társaival szintén kamionokkal jártak már a határnál.

Azóta Szőcs Gábor is írt nekünk a Facebookon. “Segítsünk eljutni a menekülteknek Pestre vagy Debrecenbe. Ha érzel magadba egy kis segítőkészséget akkor írj! Nekünk kb 25 ezer Ft, meg egy napunk, de nekik egy új élet kezdetét jelenti”. Oldalát nézve, valóban tudnak érdemben segíteni.

A hétvégén az ellenzék is gyűjtött adományokat, Dorosz Dávid posztja szerint tegnap Biharkeresztesen jártak.

A kedd délután egyik legfontosabb nem hadszíntéri híre, hogy a Budapesti Közlekedési Központ, a fővárosi taxitársaságok és érdekképviseletek a leghatározottabban elítélik a menekülteket kihasználó “taxis hiénákat”. A hírek szerint ugyanis vannak olyan taxisok, akik a háborús menekültek helyzetét kihasználva 150 ezer forintért szállították az Ukrajnából gyalog érkezőket Budapestre. Ahogy fogalmaznak: “Ezek a személyek kiérdemlik a hiéna elnevezést. Ezekben az elszomorító napokban mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy az Ukrajnából menekülő ártatlan nők, férfiak és gyerekek biztonságban legyenek” – hangsúlyozták.

Előző cikkIdőkapszulában üzenhet a duplagimnázium 2025-ös tanévnyitójára
Következő cikkHa az orosz Sberbankban volt a pénze, akkor annak annyi