Az önkormányzat a DÓHSZK Bajcsy-Zsilinszky utcai épületbe várja az adományokat. A családsegítő központ munkatársai fogadják a felajánlásokat, amiket eljuttatnak Kárpátaljára. A különböző dunakeszi közösségi oldalakon is többen ajánlották fel segítségüket.

Gyűjtést szervezünk a háború elől menekülők számára a körzetünkben – írja Tuzson Bence a közösségi oldalán.

Első sorban az alábbiakat kérnénk az adományozóktól: Konzervek – Ásványvíz – Csomagolt pékáru – Csokoládé – WC papír – Tisztálkodási szerek – Maszkok – Vény nélkül kapható gyógyszerek – Pelenka – Takaró, pléd – Hálózsák – Polifoam – Gyermek és felnőtt vitamin.

Dunakeszin, együttműködésben az önkormányzattal: DOHSZK épületében, Bajcsy-Zsilinszky utca 32. H-Cs 07:30-16:00, péntek: 07:30-12:00.

A különböző dunakeszi közösségi csoportokban is gyűjtenek. Óvádi László azt írja, hogy pénteken indítanak egy kamionnyi adományt a határhoz. Posztjai alapján már eddig is vittek segítséget a menekülőknek.

Az újpesti futsal klub tulajdonosát sikerült a Postnak elérnie. Azt írta: a határnál “szomorú a helyzet. Élelmiszert, ruhát, tisztálkodási szereket vittünk. Kígyózó sorokban állnak az emberek, 1-3 fokban órákig, mire a határhoz érnek. Mindent elveszítettek”.

Beszámolt arról is hogy sokan segítenek, és ennek mindenki örül. “Nem csak a mi közösségünk, hanem az ország minden tájáról. Ami fontos: a gyerekek többsége nagyon fiatal, nekik kell ruha, nem a felnőtteknek. Pelenka, bébi étel, stb. Pénteken egy kamionnyi adományt fogunk levinni, plusz két buszt, amivel ingyenesen fel tudunk hozni bárkit, aki rászoruló”.

A rendőrség adatai szerint az elmúlt 4 napban 70 ezernél többen léptek be Magyarország területére, miközben kifelé 20 ezer határátlépést regisztráltak.

Címlapképünk a magyar rendőség felvétele. A police.hu-n több fotó is látható, ahogy a magyar rendőrök segítik a menekülteket.

Előző cikkJ/ly kisokos: madárnevek helyesírása
Következő cikkPénztárcáján érzi a háborút, ha egy magyarországi orosz banknál van a pénze