Reggel még esőfelhők fogadtak minket, de délre megjött a ragyogó napsütés. A jó idővel együtt pedig az emberek is. A tegnap esti többezres koncert után furcsa napközben így látni ezt a hatalmas területet. Pedig sokan jöttek el, csak valahogy jobban eloszlanak az emberek.

Szerintünk egy fesztiválra nemcsak a csúcskoncert alatt érdemes kilátogatni, hanem napközben is, amikor van idő „bogarászni” a kiállítók, az árusok között.

Ha esik, ha fúj, arcfestés kell – itt rögtön kisebb sor alakult ki, hiszen hercegnők és pókemberek nélkül nem lehet hazamenni.

A rendőrség sátra szintén népszerű volt, a felnőttek tesztet tölthettek ki, a gyerekek színezhettek. Persze cserébe járt az ajándék: láthatósági mellény, hűtőmágnes, kulcstartó vagy éppen lufi.

A rendezvény zöldítésébe sok energiát fektettek. Repohár, újrahasznosított evőeszköz és szalvéta, sőt, ökofalu is van a helyszínen. A szelektíves kukák mellett pedig mindig áll valaki. Segítenek, ha valaki elakad, hová is dobja a szemetét.

A 7próba szurkolói megadták a délelőtt alaphangulatát, messziről hallhatók voltak a tartsaaaad, igyaaaaad, gyere mááááár vezényszavak.

Nagyon érdekes – mi most láttuk először – a Helytörténeti Gyűjtemény sátra előtti rész, ahol Dunakeszi 45 címmel tekinthettük meg a tablókat. A várossá válás 45. évfordulója alkalmából készült.

A kisszínpadon például a Fissz Feszt fellépőit, helyi tehetségeket lehetett hallani. Szuper, hogy ők is kapnak bemutatkozási lehetőséget egy ekkora rendezvényen.

Mint mindig, a vidámparkszekciónál egy kisebb vagyont tudnak elkölteni a családok, de érdemes odafigyelni, mert ingyenes ugrálóvárakkal is készült az önkormányzat. A Dunakeszi Kártya pedig jól jöhet, mert a pénzes helyeken kedvezménnyel vehetünk jegyet.

A népi játszótérnek – ami szintén ingyenes – mindig van egy sajátos hangulata, láthatóan be tudta szippantani a gyerekeket. A ládavasút persze most is a legnépszerűbb volt ezek közül.

Enni, inni jókat lehet. Lángostól a kürtőskalácsig, Erdingertől a meggysörig sok minden van. Nekünk például a street foodos rész a kedvencünk, de ez ízlés kérdése.

Kitelepült a Friss Csapat, ahol a gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontosságát hangsúlyozzák, kóstolni és fényképezkedni is lehetett.

Külön jó hangulatot adott, hogy napközben sétarepülni is lehet, a gyerekeknek így tényleg nincs “üresjárat” – néééézd apa, ott egy repülő.

Egy jó sör, finom falatok, beszélgetések és sokféle program – pont, amilyennek egy családi fesztiválnak lennie kell.

A bővebb programot és minden tudnivalót már ITT megírtuk.

Előző cikkNagy csata volt a 7próba
Következő cikkA jó öreg Tankcsapda