Kívülről nézve egy jópofa játéknak tűnhet, de a résztvevők nagyon is komolyan vették. Összeszorított fogak, az utolsó utánig kitartott súlyok, óriási szurkolás, és persze jó hangulat is volt a versenyen. A Dunakeszi Járműjavító ezúttal mindenkinél jobbnak bizonyult.

A csapatok: SzöTöKö (Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet, SZTK csapata) a VSD (Városi Sportegyesület Dunakeszi), LightTech, Dunakeszi Város Önkormányzata, DJJ (Dunakeszi Járműjavító) és a BA-HA-MA’S csapata.

A 7próba háziasszonya Kundlya Zsófia volt.

A főzőcsapatok kezdtek. Ők már reggeltől dolgoztak a pontokért. Őket külön zsűri értékelte.

Kundlya Zsófia a zsűri tagjaival: Zupka Sándor (a nyugdíjas klub elnöke), Zentai Kati (az új gimnázium tagintézmény-vezetője) Dr. Kerekes Dóra (a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője)

Jó hangulatú bemelegítés után páros feladatokkal kezdődött a verseny. Volt talicskázás, karikában futás, labdavezetés fejjel – itt különböző vicces megoldásokat láthattunk a versenyzőktől.

Az ügyességi számban zsákban futás, rákjárás, célba dobás egyéni számokkal folytatódott a verseny. A zsákban futás vicces pillanatokat szerzett a versenyzőknek, leginkább a zsákszakadással kellett megküzdeni mindenkinek…

A fizikai feladatok elhasznált energiáit finom fánkkal pótolhatták a csapatok, majd a színpadon folytatták az erőpróbát: vízzel töltött palackok emelése következett. Az erősebb nem 5 kg-os, a hölgyek 2,5 kg-os súlyok minél hosszabb kitartásával versengtek egymással. A közönség hangos tapsolással biztatta a versenyzőket.

Ez a szám tuti izomlázzal ajándékozza meg a játékosokat holnapra, de a hangulat ennél a feladatnál hágott a tetőfokára. A polgármester büszkén kiállta az erőpróbát, megmutatta, hogy az irodáján kívül is odateszi magát.

A súlytartás után a szervezők hálás feladatot találtak ki, ugyanis sörivó verseny következett. Természetesen, aki akart, alkoholmentes sört guríthatott le. A gyors sörivás nem mindig kellemes, többen panaszkodtak a teljesítmény után – egyszerűbbnek tűnik, mint amilyen valójában.

A sör elfogyasztása után szkanderrel folytatódott a verseny, amiben a hölgyek is ugyanúgy jeleskedtek. Itt a LightTech férfi csapata és az önkormányzat női versenyzője bizonyult a legerősebbnek.

Kötélhúzás is az erőről szólt, viszont itt csapat szinten kellett megmutatni, hogy ki a jobb.

Itt is messzire elhallatszott a szurkolás. Bár a versenyt szemerkélő esőben kezdték, az utolsó versenyszámra, a falmászásra már ragyogó napsütés várta a résztvevőket.

Fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel küzdöttek a csapatok.

A 7próbát a Dunakeszi Járműjavító csapata nyerte, második a VSD lett, a bronzérmet pedig a LightTech vehette át.

Negyedik lett az önkormányzat, ötödik a BA-HA-MA’S, a hatodik, de a legvidámabb csapat a “SzöTöKö” lett.

Előző cikkHooligans nagy koncerttel kezdett a Dunakeszi Feszt
Következő cikkSzemélyesen a Fesztről