Látványos változáson ment keresztül Dunakeszi alpolgármestere, Sipos Dávid. A Dunakeszi Programiroda vezetője a rendezvények szempontjából is értékelte 2020-at, de a beszélgetésünkben szó lesz a mindenkit érintő Dunakeszi Kártyáról is.

Ha megválasztanak egyéniben, akkor lefogyok 50 kilót? Ez volt a 2019-es választás előtti fogadalma?

Azért ennyire nem volt reménytelen helyzet a választás előtt.

Pedig, aki most látja, simán gondolhatja, hogy tett ilyen kijelentést. Ha nem a választás, akkor mi miatt kezdte el sanyargatni magát?

Áprilisban álltam neki, tehát a járvány adta a végső lökést. A túlsúly, és nekem jelentős volt, komoly rizikófaktor. Gondoltam, komolyan veszem a vírust, és ezáltal magamat is. Amúgy, ha már az 50 kilót említette, még kb. 3 hiányzik. Dolgozom rajta.

Értékeljük az elszántságát, de nem akarunk sokáig ezen a témán lovagolni.

A járvány komoly kihívásokat állított és állít elénk. Mindenesetre, és ez már a szakterületemet érinti, a város összefogott. Létrehoztunk egy másokat segítő csoportot. Tucatjával jelentkeztek az emberek, hogy bevásárolnak időseknek, segítenek az ügyeket intézni, sőt még kisebb felajánlások is érkeztek. Jó volt látni és érezni, hogy mindezt pár óra alatt összehoztuk. Nem volt olyan kérés, amelyre még aznap ne jött volna válasz a csoportból, hogy oké, akkor én is segítek. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen közösség van Dunakeszin.

Ha már járvány, szinte alig volt rendezvény, amit ne kellett volna lemondani. Feszt, Viadal, Futakeszi. Sokba fájt ez?

A kollégák munkájába, olyan szerződéseket kötöttünk, különösen miután egyértelművé vált, hogy nem egy hónapos kiesésről van szó, amelyek nem jártak anyagi teherrel, sőt, az előadók vállalják, hogy jövőre, ha rendeződik a helyzet, akkor eljönnek hozzánk.

Fájdítsa a szívünket, kiket nem láttunk?

Wellhello, Magna Cum Laude, de tényleg a többit hagyjuk is, mert a 10. Fesztet nagyon meg akartuk ünnepelni. Nekem is fáj a dolog.

Kelemen Kabátban-koncert

Nem volt olyan forgatókönyv, hogy megpróbálják megtartani a rendezvényeket?

Mindegyikre készültünk, előkészítettük, ami az emberi munkát illeti, volt, amit pár nappal a kitűzött időpont előtt kellett lemondani. Olvasom én is a posztokat, vannak szélsőséges vírustagadók és szinte már betegesen rettegők. A város a mérsékelt utat, egy valóban vékony mezsgyét választotta. Követtük a kormányelőírásokat.

És mi lesz jövőre?

A Dunakeszi Viadalra már megkezdtük az előkészületeket, rajtunk nem múlik majd. Amit viszont biztosan be szeretnénk vezetni, az a Dunakeszi Kártya. A rendezvényeinkre ingyenesen csak ilyennel lehet majd bemenni.

Erre sokan felszisszennek, nem tart ettől?

Említettem a Fesztre hozandó két együttest, akik remélem, 2021-ben eljönnek hozzánk, nem olcsók, miért adjuk ezt ingyen azoknak, akik csak a kedvükért jönnek a városunkba? Mi a dunakesziekért dolgozunk. Természetesen a kártya beszerzésében segítünk. Egyrészt ingyenesen letölthető okostelefonra vagy 300 forint előállítási díjért plasztikkártyán is megrendelhető. Ha valaki eljön az ügyfélszolgálatra, akkor akár lépésről lépésre segítünk ebben.

Ez azért is érdekes, mert azt hallani, hogy a tömegközlekedés is csak kártyával lesz ingyenes. Valóban?

Ezt tervezzük, de addig, amíg a pandémia tart, ezen a területen nem lépünk. Garantáljuk, hogy nem az egyik napról a másikra vezetjük be.

És akik mondjuk albérletben laknak itt, vagy olyan családtagok, barátok, akik máshová vannak bejelentkezve?

Nekik javaslom a később bevezetendő bérletet. De persze megoldás, ha bejelentkeznek oda, ahol valójában laknak, és ezáltal használják a város nyújtotta szolgáltatásokat. A dunakesziek adót fizetnek a városnak, ők ennek okán lesznek jogosultak az ingyenes rendezvényekre, vagy a tömegközlekedésre és persze a kártya más előnyöket is jelenthet majd, ezen még dolgozunk.

Még egy picit maradnánk a buszoknál, jönnek emberek és ott fognak szerencsétlenkedni majd a jeggyel. Nem lesznek népszerűek.

Már dolgozunk azon, hogy online lehessen bérletet és jegyet váltani. Az a cél, hogy bérletet venni nagyságrendileg jobban megérje, mint jegyet.

Álmaiban hogyan néz ki 2021 a rendezvények szempontjából?

Minden rendezvényen akarunk behozni valami új dolgot. A Fesztet nem akarom előre lelőni, de ígérem, hogy bepótoljuk az idei attrakcióit. Inkább menjünk le a Duna-partra!

Miért, mi lesz ott?

Nyáron létrejött ott egy tehetségkutató színpad. Együttműködtünk velük és annyira jól sikerült a program, hogy 2021-ben szorosabbá tesszük a kapcsolatot. Ezt a programsorozatot mindenképpen fejleszteni akarjuk. Higgye el, mi is örülünk annak, hogy a város fiataljai a közösségi oldalakon elismerőleg szólnak a Duna-partunkról, ahová érdemes ellátogatni.

Ehhez még sokat kell gyúrnia?

Értem a célzást, most mosolygok is ezen. 47 kiló ment le, de amióta súlyzós edzéseket végzek, lelassult a fogyás, de az 50 kiló mínuszt minden bizonnyal elérem. Elszánt vagyok.

Előző cikkAz emberiség sorsának egy jászolban született gyermek szabott irányt
Következő cikkRendőrök várták a Pfizer-vakcinát a magyar határon