​A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó december 26-án lépte át a magyar határt Hegyeshalomnál. Rendőrök várták a furgont.

A koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcináját szállító kisteherautót hajnalban érte el a magyar határt. Az oltóanyagot a belgiumi Puursban gyártották. Az Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyagot rendőri biztosítással továbbítják a hazai oltópontokra. Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé.

A Pfizer-BioNTech vakcinából elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítanak.

MTI/Krizsán Csaba

Az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása. 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

MTI/Koszticsák Szilárd

Kíváncsiak vagyunk, hogy ön mennyire bízik az oltásban.

Ön beoltatja magát a koronavírus elleni vakcinával?