Erős hétvégét zárt Dunakeszi, megmozdult a helyi közösség apraja-nagyja. Tegnap, azaz április 13-án több száz lelkes önkéntes tisztította meg a várost, április 14-én, vasárnap pedig rekordszámú nevezővel rajtolt el a 10. Futakeszi.

A város legnagyobb sporteseményére nagyjából 1500-an neveztek.

Rengetegen vettek részt a közös bemelegítésen

A ragyogó napsütés rendesen megizzasztotta a futókat, de a VSD Cheerleaders csapata Kundlya Zsófia szakosztályvezetővel az élen végig bíztatta a versenyzőket.

Nem volt egyszerű feladat a melegben lefutni a távokat

A kiscsoportos korosztálytól egy 82 éves nevezőig szó szerint minden korosztály képviseltette magát. Ennek megfelelően nemenként és korosztályonként díjazták a legjobbakat.

A díjakat Seltenreich József sportigazgató mellett Dióssi Csaba polgármester, dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Temesvári István, a VSD elnöke adta át, akik a hagyományoknak megfelelően szintén beneveztek a versenyre.

Nemenként és korosztályonként díjazták a versenyzőket. Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő, Dióssi Csaba polgármester, Temesvári István, a VSD elnöke és Seltenreich József önkormányzati képviselő, sportigazgató adták át a díjakat

Dunakeszi most is odatette magát

“Gratulálok minden futónak! Mindig izgatottam várom a Futakeszit, mert elképesztő hangulat alakul ki már a bemelegítés alatt is. Örömmel láttam, hogy kicsiket, nagyokat, családokat, barátokat, kollégákat is megmozgatott a programunk. A családomra is büszke vagyok, hatan neveztünk, igazi családi teljesítmény született: öten a 10 kilométeres távra vállalkoztunk, hatodik tagunk az 5 kilométeres távnak vágott neki. Küldetésünket teljesítettük, és annak is örülök, hogy az idei évre kitűzött célomat elértem, és 1 órán belül teljesítettem a távomat” – nyilatkozta a Postnak Dióssi Csaba polgármester.

Dióssi Csaba és családja a hagyományoknak megfelelően idén is benevezett a versenyre

Seltenreich József képviselő, sportigazgató, az esemény szervezője szerint most sem hazudtolták meg magukat a dunakesziek. “Sportos város vagyunk, ahol mindenki megtalálhatja a neki tetsző sportágat.

Seltenreich József képviselő, sportigazgató köszöntötte a megjelenteket

Ez a nap attól különleges, hogy minden évben ilyenkor, a Futakeszin összetalálkozik ez a sok sportszerető ember, és közösségben éljük meg a futás élményét. Hogy mi a dunakeszi titok? Van egy erős városvezetési akarat arra, hogy a mindennapi sportoláshoz színvonalas körülményeket és infrastruktúrát biztosítson, van egy nagyszerű, tettrekész sportegyesületünk, a VSD, és van egy erős közösség, amely partner a kezdeményezésekben. Ahogy mondani szokták, Dunakeszi, odateszi”

– nyilatkozta a Postnak a sportigazgató.

Az ovisok lufival a kezükben futhattak

A jó hangulatról a VSD Cheerleader szakosztálya mellett a Dunakeszi Koncertfúvósok és Pethő Krisztán képviselő, valamint Kozma András és Kundlya Zsófia műsorvezető is gondoskodott.

A távokat illetően széles volt a paletta: ovis és iskolás futás, valamint lehetett választani a 2,5, 5 és 10 km közül is. A szervezőktől úgy tudjuk, jövőre készülnek félmaratonnal is.

Több mint 1500-an álltak rajthoz a jubileumi Futakeszin

Nézze meg képes összeállításunkat:

Előző cikkKözösen ünnepelték meg a város első főplébániájának felújítását
Következő cikkIndul a jelentkezés a népszerű városi gyerektáborba