A választási bizottsághoz fordul Dunakeszi alpolgármestere Rónai Sándor korábbi kijelentése miatt. Erdész Zoltán szerint a DK-s politikus nem tett eleget a választási bizottság korábbi határozatának.

Nem törölte korábbi, a Dunakeszi Sportjáért Közhasznú Alapítványról tett állítását Rónai Sándor, ezért a választási bizottsághoz fordult Erdész Zoltán. Az alpolgármester közleménye szerint “Rónai Sándort, a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselő-jelöltjét a választási bizottság elmarasztalta, és eltiltotta a további jogsértéstől, ugyanis az önkormányzattal kapcsolatban valótlan állításokat tett közzé“. Arról az ellenzéki kijelentésről van szó, amely szerint a város 611 millió forintot adott volt a Dunakeszi Sportjáért Közhasznú Alapítványnak, amivel az alapítvány nem tudott elszámolni. Erdész Zoltán a Postnak adott interjújában dokumentumokkal cáfolta ezt. Mint elmondta, 1,9 millió forintról volt szó, és ezzel is maradéktalanul elszámolt az alapítvány.

Lényegében arról van szó, hogy a tao-zás indulásakor még alapítványok is kaphattak ilyen támogatást, de ezen gyorsan változtattak. Éppen ezért az önkormányzat számára okafogyottá vált az alapítvány támogatása.

Mindenesetre most Erdész Zoltán azt kéri a választási bizottságtól, hogy a “fennálló jogsértésért szabjon ki bírságot” Rónai Sándorra, hiszen a baloldali politikus a bizottság döntése ellen nem nyújtott be fellebbezést, ezzel elismerte, hogy jogsértést követett el.

Közben eljutott hozzánk egy meghökkentő levél, amelyet Ábri Ferenc fogalmazott meg az ügy kapcsán. A szocialisták helyi elnöke megpróbál elhatárolódni a DK-s politikus szavaitól.

Mindazonáltal az 5. választókörzetben az MSZP-DK-paktum értelmében az utóbbi párt helyettes-szóvivője, Rónai Sándor indul majd a baloldal jelöltjeként a választásokon.

UPDATE: Közben megszületett a váalsztási bizottség döntése. Rónao Sándor 200 ezer forint büntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.