Másfél éves munka kezdődik Dunakeszi határában, ahol ma lerakták a 2,5 kilométere hosszú bekötőút alapkövét. Az új út közvetlen kapcsolatot teremt majd a 2. sz. főút és az M2-es, kibővített gyorsforgalmi út között.
 
Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az alapkőletételen elmondta, ez a fejlesztés azért nagyon fontos, mert az, hogy bezárul a körgyűrű Dunakeszi körül, jelentős életminőség javulást eredményez a városban élőknek. Csendesebbé, nyugodtabbá válik majd Dunakeszi, mert nem kell autók tízezreinek áthajtani rajta, ráadásul a dunakesziek az akadálytalan közlekedés miatt hamarabb tudnak elérni úticéljukhoz.
Egy 2,5 kilométer hosszú, kétszer egysávos út építése indult el az alapkőletétellel, amelynek része lesz egy híd a vasút felett is.

A bekötőút átadása 2019 végére várható.

Dióssi Csaba polgármester a ceremónián úgy fogalmazott: az összekötő út kis változás lesz Magyarország közúti térképén, de nagy jelentőségű Dunakeszi közlekedésében és sokat javít az itt élők életminőségén.
Szerinte a megoldandó feladatok közül a legnagyobb a közlekedési gondok enyhítése. Amikor készen lesz az új út, akkor az százezer embernek adhat nyugalmat, akik közül sokan úgy érezhetik majd, megérte Dunakeszit választani otthonuknak.
Előző cikkPolitikai nyomás nincs, csak a közönség számít
Következő cikkAz alpolgármester pénzbírságot kér Rónai Sándorra