Magyarország döntött: a kultúrától egyetlen forintot sem vont el a kormány a járvány alatt – közölte Fekete Péter államtitkár azon a tájékoztatón amelyen bejelentették, hogy nyári színház lesz Dunakeszin. A bejelentés után adták elő a VOKE-ban a Valahol Európában című musicalt a Bárdos iskola színjátszói közreműködésével.

A tájékoztatón az EMMI kultúráért felelős államtitkára örült annak, hogy Dunakeszin pezsgő kulturális élet zajlik, utalt a járvány alatti Térzene programsorozatra is. A nyári színházat egyébként a Katonadombon tartják majd. Dióssi Csaba polgármester Dunakeszi várossá válásáról beszélt, azaz a 45. születésnapról megemlítve, kiváló születésnapi ajándék a színházi sorozat elindulását. Nem véletlen, hogy tortával kínálták a tájékoztatón résztvevőket. A nagyközönség holnap, a Katonadombon kóstolhatja meg a város tortáját.

Dunakeszi tortája

Gyermekkorában színésznek készült Tuzson Bence. A választásokon is induló államtitkár a Valahol Európában musical előtt erről is beszélt, a darabot aktuálizálva az ukrajnai háborúval. Szavaiból az derült ki, hogy a darabon keresztül átérezhetjük a szomszédban történő tragédiát. A musicalt a Bárdos Lajos Általános Iskola színjátszó diákjai adták elő.

A darab a háború szörnyűségeiről szól, gyerekek küzdenek az életben maradásért a II. világháború vége felé. A darabban szó esik a szeretetről is, amelyet a gyerekeknek a borzalomban meg kell tanulniuk.

A darabot áprilisban még többször bemutatják.

Előző cikkEz az autó tört össze a délelőtti M2-en történt balesetben
Következő cikkFeloldották a tűzgyújtási tilalmat Pest megyében, a dunakeszi gyújtogató megúszhatja a kártérítést