A csapadékos időjárásnak köszönhetően péntek délutántól az ország nagyobb részén megszűnt a fokozott tűzveszély, így Pest megyében is feloldották a tűzgyújtási tilalmat – olvasható a Nébih honlapján.

Továbbra is tilos az egész országban nádast, tarlót, kommunális hulladékot égetni. A kerti zöldhulladékot is csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ha az önkormányzatnak van erre vonatkozó rendelete, akkor a rendeletben meghatározott időben és módon el szabad égetni a kertben keletkező növényi hulladékot – hívták fel a figyelmet.

Idén 7560 alkalommal riasztották szabadban keletkezett tűzhöz. Húsz ember megsérült, ketten pedig életüket vesztették olyan tüzek miatt, amelyek kerti gazégetésnek indultak. A leégett terület 31100 focipályát tesz ki. Dunakeszin a napokban volt egy ilyen eset. Erről itt számoltunk be részletesen. Egy kerti égetéshez riasztották a fóti tűzoltókat. A Post érdeklődött a tűzoltóknál arról, hogy ilyen esetben a lakót kötelezhetik-e költségeik megtérítésére.

Válaszukban ezt írták: ha igazolható károkozás történik, akkor azért felel a tűzgyújtó. Ehhez kell a hatósági tűzvizsgálat, de az ilyen esetekben, relatív kicsi volt a tűz, nem történik ilyen. “Itt most szerencsére megfogták időben a srácok.”

Előző cikkNyári színház is lesz Dunakeszin
Következő cikkNézze meg Tuzson Bencét, Udvardi Sarolta szerint remek verseny volt a Futakeszi