Kimondottan hűvös időben rendezték meg a Futakeszit. A versenyen rajthoz állt Dióssi Csaba és Tuzson Bence is. A Post gyorsinterjút készített az 5 kilométer női győztesével, Udvardi Saroltával.

Dunakeszi polgármestere 10 kilométert futott, a képviselőjelölt államtitkár 5 kilométerre vállalkozott. Tuzson Bence kifutotta magát, de aztán lelkesen osztogatta az aláírásait.

Dióssi Csaba a célban 10 km után

A Post tudott beszélni az 5 kilométeres távon diadalmaskodó Udvardi Saroltával. A korábbi kosárlabdázó, jelenleg síoktató hölgy rendszeres résztvevője a Futakeszinek annak ellenére, hogy fóti, tehát neki fizetnie kellett, hogy indulhasson.

Elégedett az idejével?

22 perc körül futottam, az nem rossz, hiszen bár rendszeresen sportolok, de nem vagyok profi futó.

Milyen volt a verseny?

Olyan mezei futóverseny hangulata van, és ez jó, mert látod a mezőnyt végig, így jobban szeretek futni.

Udvardi Sarolta a célban

Egész sokan voltak, pedig hideg az idő, számított erre?

Majd 20-an versenyeztünk nők az 5 kilométeren, amúgy talán, ha 10 férfi előzött meg a teljes mezőnyben, igen sokan vannak, kevesebbre számítottam. Vagyunk annyian, mint tavaly nyár végén, pedig akkor kimondottan jó idő volt.

Talán jobb is ilyenkor futni?

Igen, erre szokták mondani, hogy ideális futóidő. Szinte biztos, hogy ősszel is rajthoz állok majd, elvégre Fót igazán nincs messze.

Közben Sacinak megmutattuk a róla készült fotónkat is, azt ígérte, hogy a dobogón mosolyogni fog, kérte, azt mindenképpen közöljük majd. Ezen ne múljon!

Udvardi Sarolta

A győztesek fotója:

Futakeszi 5 kilométeres távjának győztesei

A 10 kilométeres táv győztesei:

Futakeszi 10 kilométeres táv győztesei
Előző cikkFeloldották a tűzgyújtási tilalmat Pest megyében, a dunakeszi gyújtogató megúszhatja a kártérítést
Következő cikkÁtadták a gyerekeknek kiírt rajzpályázat díjait