Dorosz Dávid nyert Pest megye 5. választókerületében az ellenzéki előválasztáson. Az érvénytelen szavazatok száma (974 darab szavazat) relatíve magas volt.

Dorosz Dávid nyert 6510 szavazattal a Pest megyei 5. választókerületben, tehát ő lehet Tuzson Bence kihívója 2022 tavaszán. A második Tonzor Péter lett, 3385 szavazatot kapott. Fekete László 483 szavazattal lett utolsó.

Érdekesség, hogy Dorosz Dávid Karácsony Gergely embere, de mégis Dobrev Klára lett az első, ami a miniszterelnök-jelölti versenyt illeti az ellenzéki szavazók körében.

Gyurcsány Ferenc felesége 3489 szavazatot kapott. Karácsony Gergely 3183-at, Márki-Zay Péter 2491-gyel harmadik, Jakab Péter 1030 szavazattal a negyedik, és itt is Fekete-Győr az utolsó 431 szavazattal.

Az ellenzék újabb előválasztási fordulót tart az első három között. Az érvénytelen szavazatok száma (974 darab szavazat) itt relatíve magas volt – írja az Index.

Dorosz Dávid egyébként a budapesti dugódíj nagy támogatója. Ha bevezetnék, és évi 15 ezer forintot kellene fizetni, akkor az erősen érinthetné a dunakeszi autósokat is. Erről egyébként szavaztak a Post olvasói. Íme a jelenlegi állás:

Ön megfizetné a budapesti dugódíjat, hogy bejárhasson autóval a fővárosba?

Előző cikkA járvány inspirálta őket, tinédzsereknek és nyugdíjasoknak is segítene a LolliPop
Következő cikkÚj kutyafuttató lesz Dunakeszin, szavazzon, hogy kiről nevezzék el!