Új korosztályok felé fordul a LolliPop Dunakeszi Közösségi tér. Eddig főleg a kisgyermekes családoknak próbáltak elsősorban lelki támogatást nyújtani, most a járvány miatt nyitnak a tinédzserek és az idősebbek felé is.

Öt szakember bevonásával szeretnénk segíteni a kiskamaszoknak és a tiniknek egy 8 alkalomból álló (alkalmanként 2 óra) tanfolyammal, ahol a 9 és 13 év felettieket szeretnénk megszólítani. Az online bántalmazás, a szekálás, a kiközösítés, a frusztráció, a bullying sajnos mind ismert fogalmak a mai fiatalok és családok körében – mondta el a Postnak Palancsa Eszter.

A LolliPop alapítója kérdésünkre arról is beszélt, hogy a járvány miatt a fiatalok elszigetelődtek. Kimaradtak a közös élmények, beszélgetések, társas interakciók, amelyek például az iskolában érhette volna őket. A kommunikáció nagyrészt az online világba terelte a gyerekeket, ami eddig is veszélyt jelentett, azonban most még nagyobbat. Szeretnék feloldani ezt az elmagányosodást.

A nyugdíjasoknál is hasonló a helyzet. Ők a szervi bajokon túl, amelyek amúgy is nyomasztják őket, a depresszióval is meg kell küzdjenek. Azt érezhetik, hogy elértéktelenedtek, és ezt a járvány okozta bezártság is erősítette, hiszen nem volt kivel megbeszélniük a mindennapi tapasztalataikat. Így hatványozottabban érezhetik úgy, hogy tudásuk elavult.

A tinédzsereket és szüleiket 2021.október 1-jén, 17:30-kor a Lollipop Dunakeszi Közösségi térbe egy jó kis szülői értekezletre várják, míg a nyugdíjasok klubját 2021. október 6-án, délután 2 órakor nyitnák meg.

Előző cikkLuxemburgtól Isztambulig, a Post fotósának kiállítása Tallinnban
Következő cikkNem helyben élőt akar az ellenzék képviselőjelöltnek Dunakeszin