Az Önkormányzat két hétig várja a lakosok véleményét az új buszmenetrend tervezettel kapcsolatban.

4202_buszmegallo_tabla

Elkészült az új városi buszközlekedés menetrendjének tervezete, amelyet a korábbi menetrendhez hasonlóan most is társadalmi egyeztetésre bocsát az Önkormányzat.

Dr. Thoma Csaba képviselőt idén ismét megbízta az Önkormányzat, hogy közösségi közlekedésért felelős önkormányzati biztosként vizsgálja felül a közlekedési koncepciót, és egy új menetrendet dolgozzon ki. Az augusztusig beérkezett észrevételek alapján készült el az új menetrend. A menetrend célja, hogy a lehetőségekhez képest a leginkább kiszolgálják a lakók igényeit, ezért a 2013-a menetrendhez hasonlóan most is társadalmi egyeztetésre bocsátják a tervezetet.

2013 januárjától az Önkormányzat és az Auchan példás összefogásából egy új, addiginál hatékonyabb menetrendet sikerült létrehozni. A már meglévő, de addig külön életet élő buszjáratokat plusz pénz ráfordítása nélkül, a kereskedelmi járatok bevonásával sikerült összeszervezni. Az együttműködésnek köszönhetően az utazás azóta ingyenesen biztosított a lakosok számára.

A lehetőségeket akkor behatárolta az egybuszos koncepció magvalósítását. Most az eddigi kapacitás plusz 60 %-kal növekedni fog, bevonva a Tesco Áruház kereskedelmi járatait is, így sűrűbb lesz a járatrendszer.

Rövid összefoglaló a változásokról:

A mostani menetrend változások fő fókusza a reggeli csúcsforgalomban a vasútállomáshoz és az iskolákhoz való könnyebb eljutás, délután pedig a hazajutás biztosítása. Az Önkormányzat fontosnak tartja a Révdűlő bekapcsolását is a helyi közlekedés rendszerébe, illetve a szombati menetrend bővítését. Ezentúl igyekeznek megteremteni annak is a lehetőségét, hogy a Pallag utcai ipari parkban dolgozók is igénybe vehessék a Dunakeszi járatokat. A vasárnapi boltzár miatt aznap értelemszerűen nem járnak a kereskedelmi járatok, ezért szükséges volt a vasárnapi helyi menetrend kidolgozása is. A menetrend átdolgozásának iránya függött a Tesco áruház járataitól is. A tárgyalások sikeresek voltak, így a helyi járatok és a Tesco járatok is összehangoltan szerepelnek a jelenlegi tervezetben. Az új buszmenetrendet várhatóan 2016 elején vezetik be.

Akinek észrevétele van az új menetrend tervezettel kapcsolatban, írja meg dr. Thoma Csaba képviselő úrnak a thoma.csaba@gmail.com email címre október 12-e hétfőig.

Itt érhető el a vitaanyag.

 

kép: www.radiokormend.hu

Előző cikkNem hatott kényszerítő erő a testületi ülésről távozókra
Következő cikkNagy lépés kis cipőben – újabb Ovi-Foci pályát adtak át Dunakeszin