A Játszóház Óvoda lurkói már alig várták, hogy birtokba vegyék új sportpályájukat, ami a támogatók odaadásának és szeretetének köszönhetően ma átadásra került.

IMG_1269

Az átadók között ott volt az Ovi-Foci Alapítvány szóvivője, Rubint Petra is, aki örömét fejezte ki, hogy Dunakeszi városban partnerre találtak, és egyetértettek célkitűzéseiket illetően, hiszen így megépülhetett egy újabb Ovi-Foci pálya a településen. Az első Ovi-Foci pálya nagy sikert aratott, amit a gyerekek kitörő örömmel vettek birtokba, így ez már a második Ovi-Foci pálya, és a város vezetése még továbbiakat is tervez – árulta el Dióssi Csaba polgármester.

Az alapítvány hitvallása, hogy már gyerekkorban el kell sajátítani a különböző mozgásformákat. Emellett fejleszteni kell a csapatszellem iránti attitűdöt, hiszen a legfontosabb dolog a játék szeretete, a boldogság, hogy jól érezzük magunkat.

IMG_1203

Rubint Petra köszönetet mondott az Önkormányzatnak, hogy támogatja munkájukat, ezáltal megvalósulhatott ez a program. Emellett megköszönte az óvodapedagógusoknak is kitartó és lelkes munkájukat. Nem utolsó sorban köszönet illette a támogatókat is, akik nélkül nem valósulhatott volna meg célkitűzésük.

A támogatók: Dunakeszi Város Önkormányzata, az OTP Bank Bozsik Gyermek Labdarúgó Program, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány, a Globál Sport Kft. és a Magyar Kézilabda Szövetség.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kQl4Fb3qmzA[/youtube]

 

Madárné Kondacs Mária, a Játszóház Óvoda vezetője köszöntőjében a mozgás jelentőségét méltatta a gyerekek életében.

“Játszóház programunkban is kiemelten kezeljük a mozgást, a mozgás megszerettetését játékos formában. A rendszeres és mindennapos mozgás fontos a gyerekek testi fejlődésének szempontjából, és a szociális készségek kialakulását is nagyon jól támogatja. A pálya nem csak a foci, hanem minden más sportág megismerésére, alapjainak lerakására is alkalmas. A sikeres jövő egyik alapfeltétele az egészség, és ennek megőrzését legeslegjobban mozgással, sportolással tudjuk biztosítani. Köszönjük ezt az európai színvonalú Ovi-Foci pályát Dunakeszi Város Önkormányzatának, amely nagy támogatója a sportnak, nem csak az iskolákban és óvodákban, hanem az egész településen. Köszönjük az Ovi-Foci Alapítványnak, hogy lehetővé tette a sportpályát számunkra, ahol a gyerekek mozoghatnak.”

Dióssi Csaba polgármester úr hozzátette, hogy mindig nagy örömmel megy óvodákba, iskolákba, mert a gyerekek mindig mosolyt csalnak az ember arcára, és rengeteg boldogságot adnak.

IMG_1141

A gyerekek nagy valószínűséggel elsősorban focizásra fogják használni a pályát, de a polgármester úr rámutatott, hogy ez egy multifunkcionális pálya, így más sportágakhoz is kiváló lesz. Ráadásul nagyon jó helyre is építették, hiszen zöld övezetben van, fák veszik körül.

Az óvodában az elmúlt évben, illetve ebben az évben is nagyon nagy fejlesztések voltak, hisz az egész óvoda udvar megújult. Kültéri játékok lettek elhelyezve az udvar hátsó részében, végig füvesítve lett ez a terület, és ez volt a befejező lépés, már akkor kijelöltük az Ovi-Foci pálya helyét – nyilatkozta Kárpáti Zoltán képviselő úr.

IMG_1222

Na, de mit szóltak ehhez a gyerekek?

Kérdésemre egybehangzóan, és néha egymás ellen mondták, hogy nagyon tetszik nekik a pálya. A fiúk minden kétséget kizáróan válaszoltak arra a kérdésemre, hogy szeretnek e focizni:

Nagyon szeretünk, már alig várjuk, hogy focizhassunk!

Majd felcsendült egy kislány hangja is mellettem, “én is imádok focizni!”. Sőt, a múltkor még a sportpályán is volt focizni.

Ilyen sportos kisemberek biztosan alaposan ki fogják használni az új Ovi-Foci pálya nyújtotta lehetőségeket, így a magasztos cél eléri küldetését. A mozgás megszerettetése már gyerekkorban, ami az egészséges, kiegyensúlyozott, boldog, és sikeres élethez vezet.

IMG_1248

IMG_1244

IMG_1255

 

Előző cikkMindenki véleménye számít – Társadalmi egyeztetés az új buszmenetrendről
Következő cikkDecember 5.| Wellhello koncert a VOKE József Attila Művelődési Központban