Merika, azaz Mucsi Erika festőművész egyik festményébe szeretett bele a város polgármestere, Dióssi Csaba. A polgármesternek jó pár művészi alkotás díszíti már az otthonát, nagy örömére most egy dunakeszi művész képével bővül a tárlata. Emellett pedig Imre Istvánné számára is különleges ajándékot hozott a nyári tárlat.

Nem hivatalos eseményre kopogott be Mucsi Erika festőművész a polgármester ajtaján, kezében egy festménnyel. Az augusztusban nyílt XXVI. Dunakeszi Nyári Tárlat célja az volt, hogy ráirányítsa a lakosság figyelmét a helyi művészek alkotásaira. A tárlat sikeresen véget ért augusztus 8-án, aminek a lebontását nagy valószínűséggel Dióssi Csaba polgármesternél izgatottabban senki sem várta, hiszen a tárlaton nagy hatással volt rá Mucsi Erika egyik gyönyörű képe, amit megvásárolt a dunakeszi művésztől. 

Dióssi Csaba polgármestert magával ragadta a Merika, azaz Mucsi Erika alkotása

 „A tárlat sikeres megnyitója után pár nappal később ismeretlen számon hívott valaki. Sosem veszem fel a telefont, ha nem ismerem a hívó felet, nem tudom most mi történt, de kivételesen reagáltam a hívásra. Óriási meglepetésemre a polgármester úr mutatkozott be, aki azért hívott, mert a kiállításon nagy hatással volt rá egy képem, amit szívesen megvenne. Nagyon jól esett Dióssi Csaba polgármester érdeklődése a képem iránt. Rendkívül jó érzéssel tölt el mindig, ha egy festményem érzelmeket vált ki az emberekben.

Meghatódtam, hogy épp a polgármester úr szeretné megvenni. Kívánom, hogy legyen benne sok öröme neki”

– hangsúlyozta portálunknak Mucsi Erika festőművész.

Dióssi Csaba polgármester a kép átvételekor elmondta, hogy ő még ahhoz a korosztályhoz tartozik, aki szeret otthon gyönyörködni a szép művészeti alkotásokban. Annak pedig kimondottan örül, hogy egy helyi alkotó képével bővül a képzőművészeti tárlata.

Igazi születésnapi ajándék

A 26. Dunakeszi Nyári tárlathoz kapcsolódóan idén egy újdonsággal rukkolt elő a város: online szavazással egy alkotást lehetett megnyerni. Csoma Attila, a művelődési központ igazgatója szerint azért is nagyszerű ez a lehetőség az önkormányzattól, mert így sikerült bővíteni a művészetkedvelő közönség táborát.

🎁Születésnapi ajándék lett Imre Istvánné számára a Fénykapu című festmény, amit a XXVI. Nyári Tárlat alkotásai közül…

Közzétette: Dióssi Csaba – 2023. szeptember 8., péntek

A szerencsés nyertes Imre Istvánné lett. Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna az ajándék, hiszen éppen aznap ünnepelte a születésnapját, így Dióssi Csaba polgármester duplán is köszöntötte őt. Imre Istvánné Koncz Noémi festményét vehette át.

Több festmény is díszíti az otthonomat, de Noémi alkotása a főhelyet fogja elfoglalni

– mondta boldogan a nyertes.

Előző cikkHogyan hat a diáknegyed épülő távhővezetéke a lakótelepen élők ellátására?
Következő cikk“Hatalmas segítség ez a szolgáltatás” – Megnéztük, milyen lett a Rapid Bölcsi