Hat új kiállító is csatlakozott a több mint 25 éves múltra visszatekintő tárlathoz, amely egyben a VOKE József Attila Művelődési Központ évadnyitó eseménye is. A kiállítás célja, hogy ráirányítsák a lakosság figyelmét a helyi művészekre.

Hagyományosan egy nappal augusztus 20. előtt a Dunakeszi Nyári Tárlattal kezdődik az államalapítás ünnepe a városban. Az eseményen Csoma Attila igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Dióssi Csaba polgármester tartott rövid ünnepi beszédet.

Dióssi Csaba polgármester és Csoma Attila igazgató köszöntötte a megjelenteket

„A kiállítás legfontosabb üzenete számomra, hogy a művészet kapcsolatokat teremt. Olyan szálakat sző, amelyek révén a dunakeszi művészek és közönségük évről évre újra átélheti összetartozását az alkotások jelentette egyedi kapcsolatok által” – fogalmazott a polgármester.

A kiállítókhoz idén hat új művész is csatlakozott

Kiemelte, hogy az önkormányzat figyelmet fordít arra, hogy a város kulturális élete sokszínű, élő és pezsgő legyen, amelynek minden évben fontos állomása a Dunakeszi Nyári Tárlat. Ezen az eseményen a helyi, kultúrát szerető közönség előtt bemutatkozhatnak a dunakeszi kötődésű kortárs képzőművészek.

„A cél, hogy ráirányítsuk az itt élők figyelmét a dunakeszi művészekre.”

A tárlat egyben a művelődési központ évadnyitó eseménye is

Idén először közönségszavazással vonták be a lakosságot, a nyertes művet az önkormányzat megvásárolja és kisorsolja a szavazók között.

A tárlat szeptember 8-ig látogatható

Az idei évben 35 művész több mint 70 alkotása mutatja be Dunakeszi képzőművészeti világát. A kiállítás augusztus 21. és szeptember 8. között tekinthető meg a VOKE József Attila Művelődési Központban.

Folytatódik az ünnepi programsorozat

Augusztus 20-án este minden idők leglátványosabb előadásával készülnek a szervezők, Dunakeszire érkezik az István, a király koncert. A Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros által jegyzett nagy sikerű rockopera idén 40 éves. A jubileumi koncertturnét a Crescendo Music Managment kiváló szereposztással hozza helybe. A kezdés 21.00 óra, helyszín a dunakeszi repülőtér. Bővebb információért kattintson ide.

Előző cikkTeljes útzár a Klapka utcában
Következő cikkAugusztus 21-én Sándorházi Viviért szurkolhatunk