Dunakeszin hosszú évek óta kétnapos programmal készülnek az államalapítás évfordulója alkalmából. Első nap a helyi művészek alkotásaiból nyílik kiállítás a VOKE József Attila Művelődési Központban augusztus 19-én, 20-án pedig minden idők leglátványosabb előadásával készülnek a szervezők.

Augusztus 19-én, szombaton, 19 órakor festők, szobrászok, fotóművészek, grafikusok mutatják be munkáikat. A szeptember 8-ig megtekinthető XXVI. Dunakeszi Nyári Tárlat ingyenesen látogatható. A művek meg is vásárolhatóak.

Augusztus 20-án az új kenyér ünnepével kezdődik a nap. Kenyérszentelő istentiszteletre várnak mindenkit vasárnap 9.30-tól a Jézus szíve templomba (2120 Dunakeszi, Mindszenty József sétány 3.).

Augusztus 20-án este pedig az önkormányzat minden idők leglátványosabb és legmonumentálisabb rendezvényét ígéri a dunakeszieknek. A Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros által jegyzett nagy sikerű rockopera idén 40 éves. A jubileumi koncertturnét a Crescendo Music Managment kiváló szereposztással hozza helybe. A kezdés 21.00 óra, helyszín a dunakeszi repülőtér.

Szereposztás: Feke Pál mellett a főbb szerepekben Dolhai Attila, Szomor György, Miller Zoltán, Vágó Bernadett, Malek Andrea, Serbán Attila, Herczeg Flóra, Jegercsik Csaba, Sándor Dávid és Derzsi György lép színpadra. A darab része a tűzijáték, amelyre várhatóan 22:30-kor kerül sor.

Technikai információk:

  • A rendezvényre a belépés ingyenes.
  • A rendezvény jellege állóhelyes koncert.
  • Dunakeszi Kártyásoknak a színpad előtt kiemelt állóhelyet biztosítanak az első 1500 érdeklődőnek, érkezési sorrendben.
  • A koncerten korlátozott számban ülőhelyeket is biztosítunk. 1. szektor – nyugdíjasok, 2. és 4. szektor – családok. A tribünön a helyek érkezési sorrendben a Dunakeszi Kártya bemutatásával foglalhatóak el.

Megközelítés:

Autóval:

A Repülőtéri út végén a füves területen ingyenes parkoló áll a koncertre érkezők rendelkezésére.

Busszal:

A rendezvényre Dunakeszi Város Önkormányzata ingyenes buszjáratot indít a Dunakeszi MÁV-állomásról, amely az 5-ös járat vonalán 30 percenkénti indulással körjáratként közlekedik 17.40 és 23.48 között. A buszmenetrend a városi honlapon érhető el.

Lime rollerrel:

A könnyebb hazajutás érdekében a rendezvény ideje alatt a helyszín bejáratánál közösségi rollerek is rendelkezésre állnak. Az érintett napon a Lime roller szolgáltatója a helyszínen ideiglenes mobilitási (parkolási) pontot üzemeltet.

Előző cikkElképesztően látványos tűzijáték lesz Budapesten augusztus 20-án
Következő cikkÁram nélkül maradt vízátemelők, kidőlt fák, áramszünet – Gyorsan reagáltak a viharkárokra Dunakeszin