Intenzíven zajlik a Dunakeszi Diáknegyedhez kapcsolódó nagyszabású beruházás, amely során a diáknegyed épületei hamarosan rákapcsolódnak a Tallér utcából működtetett önálló hőforrással ellátott rendszerre, amit a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. kezel. Havas Leventét, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. főmérnökét korábban már kérdeztük a távhővezeték bővítésével kapcsolatban. Azonban a lakótelepen élők egy része aggódik, hogy a diáknegyed nem veszélyezteti-e az ő távhőszolgáltatásukat. Mutatjuk a választ.

Akinek nincs ideje olvasni, azoknak itt a gyors válaszunk: nem, nem veszélyezteti, sőt. Aki pedig nem elégszik meg ennyivel, annak a Dunakeszi Polgárban megjelent friss interjúból idéznénk:

„Kazánházunk beépített teljesítménye minden további fejlesztés nélkül zavartalanul el tudja látni a megnövekedett hőigényeket.

Korszerű távfelügyeleti rendszerünknek, valamint többkörös szabályozásunknak köszönhetően biztosított a távhőrendszer üzembiztos működése. A korszerű hőtermelés hatására kisebb a füstgázkibocsátásunk, amivel hozzájárulunk a klímavédelemhez, és csökkentjük Dunakeszi levegőszennyezését is” – nyilatkozta Havas Levente.

Az épülő távhővezeték nyomvonala

A cél a megújuló energia használata

„Minél nagyobb egy adott műszaki rendszer, annál több fogyasztót tud ellátni, annál gazdaságosabb a működtetése, és ami napjaink egyik kulcskérdése, sokkal gazdaságosabban, hatékonyabban lehet rácsatlakoztatni a megújuló energiaforrásokat. Jó példa erre a Krajcár utcai távhőellátó központunk, amelyet az elmúlt években folyamatosan fejlesztettük, korszerűsítettük. Kazánházunk villamos energia fogyasztását 15 százalékkal sikerült csökkenteni a napelemek telepítése révén, aminek köszönhetően jelentősen mérséklődtek a költségeink is. Hőtermelésünk hatásfoka éves szinten 100% feletti, köszönhetően annak, hogy 2014-ben a ma elérhető legkorszerűbb kondenzációs kazánokat helyeztük üzembe. A szolgáltatott hőenergia körülbelül 30%-a villamos energiával kapcsoltan termelt hő” – nyilatkozta a főmérnök.

Aki pedig további számokra, határidőkre és részletekre kíváncsi, annak ajánljuk korábbi interjúnkat.

Forrás: Dunakeszi Post, Dunakeszi Polgár

Főkép: WHB Group

Előző cikkElektromos rollert lopott – Segítsen a dunakeszi rendőröknek
Következő cikkMesés képek találtak gazdára, nem is akárhogyan