A Dunakeszi Facebook-csoportokban többen írtak vagy kérdeztek az állomásnál frissen nyílt Restiről. Mi nem volt restek, megnéztük magunknak, milyen is ez a hely.

Azt jól tudjuk, hogy a Dunakeszi Nagyállomás épületének felújítása elég sokáig váratott magára, de a kormányhivatal ideköltözésével a város egyik legromosabb épületéből újra egy patinás épület lett. Aki vonattal jár, vagy arra lakik, az tudja, mennyit dobott a felújítás az ember közérzetén.

Szép épület, kijelző, szívalakú kupakgyűjtő, minden került oda, csak éppen egy klasszikus kis bolt hiányzott. Az a „berohansz-csókolom-a szokásos sonkásat kérem – köszönöm-viszlát” típusú hely.

Na. Pont ilyen lett a Resti. Nem nagy, de minden van, ami ahhoz kell, hogy jól induljon a nap. Szendvicsek, innivaló, édesség, rágcsa, és igen, akinek ahhoz van kedve, egy kis ital is. Amit mi hiányoltunk, az a laktóz-, gluténmentes stb. dolgok, de még ez is eljöhet, hiszen csak most nyitottak. Az árak korrektek, 200 forintért megkávéztunk, a szendvics, amit kinéztünk, 570 forint volt.

Szóval nekünk bejött a Resti, de a hely lelke egyértelműen Erzsike néni. Végtelenül kedves. Az ő udvarias mosolya a biztosíték arra, hogy ha korán is keltél, esetleg lekésted a vonatod, vagy a világ legunalmasabb melóhelyére indulsz, akkor is legyen valami jó a napodban.

Elmondta, hogy reggel a szendvics, délután a süti a sláger. Mikor mi délelőtt arra jártunk, még bőven volt választék mindenből.

Több Erzsike nénit a világra!

Előző cikk58-an haltak meg lakástűzben
Következő cikkCsípős, de napsütéses lakótelepi piacozás