Megnéztük a lakótelepi kispiacot, ami havonta két alkalommal, szombat délelőttönként várja a vásárlókat. Az árusok nagy részét már ismertük a repülőtéri pénteki kispiacról, a helyszín és a vásárolók azonban most mások voltak.

Azt tudjuk a repülőtérről, hogy ez nem az “olcsón sokat” kategóriájú hely. Itt sokkal inkább számít a minőség. Vegyszermentes biozöldségekre és gyümölcsökre, családi vagy kisgazdaságokból származó portékákra lelhetünk. Igazi kovásszal készült péktermékekkel és friss disznótorossal készültek az árusok.

Az első benyomásunk az volt, hogy a reggeli piacozásban van valami megfoghatatlanul jó. Még akkor is, ha már elég csípősek a reggelek. “Jó reggelt!” – hangzik el folyamatosan, a háziasszonyok tanakodnak, hogy a kínálat alapján mi legyen a hétvégi menü. Mindenki kóstolja a felszelt kolbászt, vagy a szőlőszemeket – vajon melyik az édesebb.

A kirakodás utáni első percek

Többen voltak, akik itt laknak a panelekben, ők eddig nem jártak ki a repülőtérre, és kicsit drágállották az árakat, de legtöbben, akiket megkérdeztünk, azt mondták, nagyon örülnek, hogy végre itt is tudnak piacozni.

A következő alkalom 2 hét múlva lesz, október 22-én, ugyanígy délelőtt, de persze akkor is szólunk majd előre. Addig pedig ugyanúgy, ahogy eddig, minden péntek délután kispiac a repülőtér parkolójában.

Előző cikkMegnéztük, hogy mégis milyen hely ez a Resti
Következő cikkMuskátliosztás a főtéren