Augusztus elsején kiderült, hogy az idei Magyarország tortája versenyt a Kovács Alfréd és az Édes Vonal cukrászda Mákvirág nevű kreációja nyerte el. Megkóstoltuk, milyen lett az idei torta.
A Cukrász Ipartestület közzétette azon cukrászdák nevét, ahol – a Magyar Ízek Utcája rendezvény után is – lehetőségünk lesz megkóstolni ezt a remekművet.
A Magyar Cukrász Ipartestület idén tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyarország tortája versenyt, a több hónapos várakozás után pedig augusztus elsején kiderült, hogy a hat döntős közül melyik remekmű lett az ez évi győztes torta. A szakmai zsűri döntése alapján a 2024-es Magyarország tortája címet Kovács Alfréd és az Édes Vonal cukrászda Mákvirág nevű tortája nyerte el. A második a Rigófütty lett, a harmadik helyen pedig a Fekete gyöngy végzett.
Mit tud a Mákvirág?
A fehércsokoládés krém lágy textúrája mellett ott van a fanyar feketeribizli ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóták és a fekete szezámmag grillázs ropogós élménye. A mákos tészta emléke és a kertben leszakított feketeribizli is a friss süteménnyel kínáló nagyanyámat idézi – mondta az alkotó.
Megkóstoltuk mi is. Kinézetre egy igazán szép alkotás, pedig a mákot elsősorban nem a szépsége miatt szeretjük. A mák miatt izgalmas sütemény, ami nyilván sok magyarnak idézi a gyerekkor ízeit.
Azt nem állítjuk, hogy minden idők legjobb ország tortája, de az utóbbi évek egyik legjobbja – ez nyilván szubjektív. Írja meg ön is, hogyan ízlett a Mákvirág.