Az önkormányzat felvételt hirdet a játszótérőrség csapatába. Ez eddig rendben is van, de kik ők, és mi a feladatuk? Mutatjuk.

A játszóterek nyitva- és zárvatartásáról, az eszközök használatáról, az állatok kitiltásáról még évekkel ezelőtt döntött az önkormányzat. A komplex szabályozás része volt az is, hogy játszótérőrséget hoznak létre. Az őrség tagjai gondoskodnak a hatósági rendelkezések érvényesítéséről, valamint biztosítják a közbiztonsági, állagmegóvási szabályok betartását és betartatását.

Új cuki homokozók lepték el a várost

Az őrség tagjai a város lakói közül kerülnek kiválasztásra, akik megbízási szerződés keretén belül látják el a játszóterek mintegy gondnoki tevékenységét. Feladatuk közé tartozik többek között a játszóterek kapuinak nyitása és zárása, a játszótér használati rendjének betartása és betartatása. Munkájuk során kötelesek együttműködni a közterület-felügyelőkkel, illetve rendvédelmi szervekkel. Fontos megjegyeznünk, hogy hatáskörük pusztán a megfigyelésre, a tájékoztatásra és a felszólításra terjed ki. Ha például a kamaszok randalíroznak, először igyekeznek szép szóval megoldani, de a protokoll szerint nappal a közterület-felügyelőket, éjjel a rendőrséget kell értesíteniük rendzavarás esetén. Reggel 8 órakor nyitnak, körbejárják a rájuk bízott játszóteret. Megnézik, hogy nincs-e sérülés a játékokon, nem maradt-e ott valami – ilyen szempontból a záráskori (nyáron este 9, télen 6 óra, illetve ahol nincs világítás, napnyugta) ellenőrzés fontosabb.

Lengyel Péter, a játszótér-felügyelet vezetője

Lengyel Péter, az őrség vezetője korábbi interjúnkban elmondta, hogy olyanokat választanak a csapatba, akikben megbíznak, és akik szívügyüknek tekintik a játszóterek állapotának megvédését, és a gyerekek kulturált szórakozásának biztosítását. Fontos szempont, hogy a felügyelő a játszótér közelében lakjon.

Új taggal bővítik a játszótérőrség csapatát

Tetszik a feladat? Bővebb információ és jelentkezés: +36 70 333 5761.

Előző cikkMeghosszabbították a víz világnapja rajzpályázat leadási határidejét
Következő cikkFittyet hány a Tesco az árstopos termékek korábbi szabályozására