Ahogy arról már többször írtunk, tavaly tavasszal kiosztották a gyerekeknek a dunakeszi matricás albumot. Sok kérdés érkezett hozzánk ezzel kapcsoltban, ezért utánajártunk. Alapból a nagyobb óvodások és az alsósok kaptak ilyen füzetet, azonban azok a gyerekek, akik dunakesziek, de nem itt járnak iskolába, óvodába, vagy nagyon lelkes kiscsoportosok, és nem akartak kimaradni, ők is tudtak lakcímkártyával füzetet igényelni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. A betelt füzeteket az idei majálisra kell elvinni, azt ígérik, komoly fődíjakat lehet majd bezsebelni.

“A mai 5-10 éves korosztály nagyon szeret matricákat gyűjteni. Az önkormányzattal közösen pedig arra gondoltunk, miért is ne lehetne egy Dunakesziről szóló matricás füzetet készíteni? Így született meg a Gyűjtsd össze Dunakeszit! album” – árulta el korábban a Postnak dr. Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője. Most arról kérdeztük, hogy áll a matricagyűjtés, mik a legfontosabb tudnivalók.

A gyerekek imádják a dunakeszi matricás albumot

Hogyan tudtak, tudnak hozzájutni a gyerekek a matricákhoz?

Az elmúlt, közel egy esztendő során négy alkalommal juttattunk matricákat a dunakeszi óvodákba és iskolába, amelyeket a gyerekek az óvónők és a tanítók döntése alapján kaphattak meg. Emellett

minden városi rendezvényen is lehetett matricát nyerni, közöttük a csak itt hozzáférhető 34-es, 35-ös és 36-os matricákat. Lehetőséget biztosítottunk a vásárlásra is.

Egy 5 db-os csomag 200 forintba kerül és a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (továbbá az április 6-ai városi születésnapi rendezvényen) egészen április 30-ig hozzáférhető. A helytörténeti foglalkozások során az iskolások egész április hónapban kaphatnak még matricákat.

Milyen volt a tapasztalat a rendezvényeken?

Nagyon szeretik a gyerekek (és valljuk be, sok szülő is 😊) a matricagyűjtést. A gyűjtőpontként szolgáló sátorban korosztálynak megfelelő feladatot kapnak, amiért matricát nyerhetnek. Egyben cserélni is lehet. Sokan jönnek, rendezvényről rendezvényre azt tapasztaljuk, hogy a matricák mellett az élményért is érkeznek kicsik és nagyobbak egyaránt. Volt olyan rendezvény, ahol délelőtt fél 10 és délután 5 óra között 600-nál is többen fordultak meg a sátorban.

A rendezvényeken lehetőség van begyűjteni a hiányzó matricákat és cserélni is

Cserére is van lehetőség

Lesz még lehetőség a majálisig matricát cserélni, gyűjteni?

Persze, hogy lesz! Az a célunk, hogy mindenki, aki szeretné, össze tudja gyűjteni a szükséges matricákat. Lehet majd több helyszínen is matricacsomagokat nyerni április 6-án, a város születésnapi rendezvényén a Katonadombon. Ugyanitt cserélni is lehet majd, és – ahogyan már tapasztalták – kollégáimmal segítünk megtalálni a hiányzó matricákat. Azt kérnénk csak, hogy valóban csere legyen, vagyis hozzák el a meglévő, felesleges matricáikat, hogy más gyereknek pont azokkal tudjunk majd örömet szerezni. Május 1-jén 10 és 15 óra között még lesz lehetőség a gyűjtésre, utána sorsoljuk a fődíjakat.

Emellett működtetünk egy Facebook-csoportot is, Gyűjtsd össze Dunakeszit! címmel. Itt is lehet csereberélni.

Fontosnak tartom, hogy gyermekeinket arra biztassuk, cseréljenek a barátaikkal, osztálytársaikkal, sportolótársaikkal stb. Így mindenki elégedett lehet, és telegyűjtheti az albumát.

Aki későn kapcsolt, tud még albumot igényelni?

Igen, korlátozott számban van erre még lehetőség. A polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán tud igényelni félfogadási időben a lakcímkártya felmutatásával.

És mi lesz a jutalma annak, aki „összegyűjtötte Dunakeszit”?

A teli albumok tulajdonosait a majálisra várjuk, ugyanígy a cserepontként megjelölt sátorban. Kollégáimmal együtt ott leszünk, és megnézzük az albumot, pecsételünk a végébe. Persze visszaadjuk, mert hátha szép emlék lesz ez majd később. Egyúttal egy

ajándékot is kap MINDEN gyermek, akinek betelt az albuma, illetve indulhatnak a fődíjakért,

amelyek – az önkormányzat jóvoltából – értékesek lesznek.

Aki nem tud eljönni a majálisra, az később, a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán átveheti az album bemutatásával a mindenkinek járó ajándékot. Sajnos, a sorsoláson így nem tud részt venni – nyilatkozta a Postnak Kerekes Dóra.

Matricázásra fel!

Előző cikkFogadjunk, hogy nem tudja, mi köze a Rubik-kockának Dunakeszihez!
Következő cikkSzóra bírtuk a Magyar Közutat