Hallott már a Gondosóráról? Ha a Post rendszeres olvasója, akkor biztosan. De ha mégsem, akkor itt a remek lehetőség, hiszen az önkormányzat nyílt Gondosóra napot tart szeptember 20-án a VOKE József Attila Művelődési Központban. 14 órától várják a 65 év felettieket az ingyenes “továbbképzésre”, tanácsadásra.

Az önkormányzat eddig is segített az igénylésben, ahogy arról mi is beszámoltunk, sokan éltek is a lehetőséggel, de ha eddig lemaradt, ne hagyja ki a nyílt napot.

A Gondosóra program mérföldkőnek számít az idősgondozás területén. Igen nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújthat a felhasználó családjának is.

– Csoma Attila

“Éppen ezért az önkormányzat szeretné minden lehetséges módon támogatni az igénylést. Ezért is szervezünk egy Gondosóra napot. Az eseményen a Gondosóra program hivatalos képviselete személyesen tájékoztatja, segíti az időseket, a családokat, hogy miért hasznos, és hogyan működik a Gondosóra. A nyílt napon regisztrációra is lesz lehetőség. Arra bíztatok mindenkit, hogy éljenek a lehetőséggel. Kérjük a lakosság közreműködését, hogy a lehetőség eljusson az internetet nem használó idős szülőkhöz, nagyszülőkhöz, szomszédokhoz is” – nyilatkozta a Postnak Csoma Attila, az önkormányzat „Gondoskodjunk az Idősekről” tanácsnoka, egyben a művelődési központ igazgatója.

Az esemény szeptember 20-án, szerdán 14 órakor lesz a VOKE József Attila Művelődési Központban.

Előző cikkKözel 50 programmal készül idén a művelődési központ
Következő cikkAkadálymentes járda- és parkolóépítés kezdődik az Iskola utcánál