A VOKE József Attila Művelődési Központ igazgatóját, Csoma Attilát kérdeztük az évadnyitás kapcsán a művelődési központ idei programjairól. 48 nagy programmal várja a VOKE a dunakeszieket, akik még rengeteg izgalmas eseményre látogathatnak el idén a művelődési központba.

Hogyan indult az ez évi programjuk?

A József Attila Művelődési Központnak a 98. évadját indítottuk el, hiszen 1926-ban kezdte meg a működését a ház. Augusztus 19-én a Dunakeszi Nyári Tárlattal nyitottuk meg az évadot, ami évek óta évadindító program nálunk. Az előttünk álló időszakban december 31-ig összesen 48 nagy programunk lesz. Szeptember eleje jellemzően a ház csoportjainak, klubjainak a feltöltésével zajlik. 23 alkotóközösség és 9 klub van a művelődési központban, amelyeknek a munkája a tanévhez szorosan köthető. Sok óvodás- és iskoláskorú vesz részt a klubok programjain hétfőtől-péntekig, reggel 8 óra és este 10 óra között.

Csoma Attila köszönti a megjelenteket a Dunakeszi Nyári Tárlaton

Milyen programokra számíthatnak a vendégek?

Több nagy kiállításunk lesz idén. A művelődési központban működő Magyarság Galéria termeiben havonta fogunk bemutatni egy új témát. Szeptember 22-én nyílik a következő kiállításunk. A városban működő Dunakeszi Szimfonikus zenekar Farkas Ferenc zenei bérletét 10 évvel ezelőtt indítottuk el. Szeptember 29-én lesz a bérlet első idei koncertje, amire még lehet jegyet, bérletet is venni. A komolyzene rajongóinak mindenképpen a figyelmébe ajánlom a bérletet, hiszen nagyon színvonalas zenei élményben lehet részük. Már tudjuk a zenekar újévi koncertjének a dátumát is, ez január 12., ami bérleten kívüli rendezvény.

Már kapható az idei Farkas Ferenc zenei bérlet

Humorból sem lesz hiány

Havi rendszerességgel rendezzük meg a Duma Színház estjeit, október 10-én Kovács András Péter, november 7-én pedig Jankovics Péter lesz a vendégünk. A Duma Színház nagyon népszerű nálunk, rendszerint telt házas rendezvény, érdemes előre megvenni a jegyeket az előadásra. Több előadó érkezik hozzánk ősszel.

A Dumaszínház előadásai rendszeres telt házas esték a művelődési központban

Október 19-én Laár Andrásnak a Na, mi van? című önálló estjét láthatja a közönség, november 16-án pedig Csernus Imre-Aranyosi Péter közös estjét. Orvos-Tóth Noémi november 30-án tart nálunk előadást, december 12-én pedig a Sorozatgyilkosok gondolkozása címmel Róka László szakpszichológus izgalmas előadására ülhetünk be.

A művelődési központ a sokszínűségre törekszik, a családi események és a komolyzene épp úgy megtalálható náluk, mint a humor

Színházi előadások terén miket látogathatunk a VOKE-ban? 

Természetesen színházi programokban sem szűkölködünk, Dunakeszi Teátrum címmel futnak a színházi előadásaink. Decemberben lesz 2 színházi darabunk felnőtteknek.

A gyerekekre is gondoltak

Az óvodásoknak, az iskolásoknak korosztályos bérleteink vannak. Az óvodások bérlete a Bóbita bérlet, amelyet kihasználnak a dunakeszi óvodák, hiszen óvodai csoportok látogatják a gyerekelőadásainkat, az év végéig két alkalmuk lesz erre. A Lázár Ervin Program keretében az iskolás korosztálynak kínálunk előadásokat: október 12-én és november 21-én a Budapesti Filharmonikusok, november 30-án az Óbudai Danubia Zenekar lép fel. Tavaly debütált nálunk Az illúzió mesterei című előadás nagy sikerrel. Megtartottuk ezt a tematikát, mert ez nagyon népszerű, ezért december 2-án Hajnóczy Soma show-ja lesz látható, ami dupla előadás lesz.

A Musical & Operett gálaesten a dunakeszi Altsach Gergely is fellép

Könnyűzenei koncerttel is fogunk kedveskedni a dunakeszieknek, december 29-én a nemzeti rockzene kedvelői a Kárpátia együttes zenéjét élvezhetik nálunk.

A 48 nagyobb programjainkon kívül a társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó rendezvényeket is szervezünk. Szeptember 20-án a Gondosóra Programról lesz egy előadás a szeniorkorosztálynak. A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetével pedig karöltve szervezzük a véradó napokat, szeptember 29-én lesz a soron következő véradás.

A művelődési központ rendszeresen áll a jó ügyek mellé

A teljesség igénye nélkül ajánlottam a programjaink közül, ezért érdemes böngészni a rendezvényeinket a honlapunkon, amelyekre szeretettel várunk mindenkit!

Előző cikkMinden eddiginél többen használták a Lime rollereket a Dunakeszi Feszten
Következő cikkMég mindig nem igényelt Gondosórát? Akkor ezt az eseményt ne hagyja ki!