Korábban már beszámoltunk róla, hogy az önkormányzat a várólistákat érintő országos problémára helyben többféle módon igyekszik megoldást találni. A két szűrőnap után, ahol 1300 dunakeszi lakos vehetett részt, már két szombati napon is rendkívüli szakrendeléseket finanszírozott a város, aminek a célja egyértelmű: csökkenteni a várólistákat.

“Az egészségügyi várólisták hossza országos probléma, de mi itt Dunakeszin erre helyben keresünk megoldásokat. Ez természetesen egy hosszabb folyamat, de a lényeg, hogy a tétlen sajnálkozás helyett konkrét lépéseket teszünk ezen a területen is. Tavasszal 1300-an vettek részt az általunk szervezett szűrőnapokon, emellett az orvosi rendelőinkbe, ahol azt az orvosok kérték, vérképelemző kislaborokat vásároltunk” – nyilatkozta a Postnak Szabó József önkormányzati képviselő.

Legutóbb a Liget utcai rendelő kapott vérképelemző kislabor-készüléket, amelyet Dióssi Csaba polgármester és Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője adott át. Ez a hatodik rendelő, és további öt felnőttháziorvosi körzetbe szerez be gépet az önkormányzat

“Dióssi Csaba polgármester úr kérésére a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézettel együttműködve bevezettük a rendkívüli szakrendelési napokat. Ez azt jelenti, hogy önkormányzati forrásból meghatározott napokon szombati rendelés is működik az SZTK-ban. Ezek az intézkedések mind azért történnek, hogy csökkenteni tudjuk a várólistákat” – hangsúlyozta a képviselő.

Szabó József önkormányzati képviselő

A rendelőintézet vezetősége azt is elmondta, hogy ellentétben a szűrőnapokkal, ahol önkéntesen lehetett jelentkezni, itt nincs teendő. Ezekre a plusz időpontokra az SZTK munkatársai hívják be azokat a betegeket, akik beutalóval rendelkeznek, de csak későbbre kaptak volna időpontot. Az ő előresorolásuk pedig az egész várólistára kedvező hatással van, hiszen az így, hétköznapokon felszabadult időpontokra újabb betegeket tudnak behívni.

“Ez már a második ilyen alkalom volt, eddig összesen 500 személy tudott már így előbb sorra kerülni. Ősszel szeretnénk folytatni ezt az egyedülálló kezdeményezést. Köszönöm az egészségügyi dolgozóknak, hogy vállalták ezt az együttműködést, és partnereink abban, hogy helyben folyamatosan csökkenteni tudjuk a várólistákat.”

Előző cikkMesés programok várták a kicsiket a városi gyereknapon
Következő cikk5 másodpercen múlt – Bajnok lett a VSD férfi U20 kézilabdacsapat