Az idei gyereknap igazán mesésre sikerült, a szó legszorosabb értelmében, ugyanis itt mutatták be Dunakeszi harmadik helytörténeti mesekönyvét, a Százszorszép Dunakeszi című kötetet. Folyamatos színpadi programok, Halász Judit és rengeteg program várta egész nap a gyerekeket.

A kezdeti felhőket hamar elfújta a szél, így szikrázó napsütés, de szerencsére sok árnyék is várta a gyerekeket a Katonadombon.

Rengetegen érkeztek Halász Judit koncertjére

Halász Judit koncertjére megtelt a színpad előtti hatalmas tér. Szülők és nagyszülők nőttek már fel a legendás művésznő dallamain. Mindenki együtt énekelte a Helikoffer és sok más sláger sorait.

A koncert végén a művésznőt Dióssi Csaba polgármester köszöntötte

Sipos Dávid önkormányzati képviselő, a Dunakeszi Programiroda vezetője a Postnak úgy nyilatkozott, hogy nagyon jó látni, hogy ilyen sokan kilátogattak a hétvégi programokra. “Már a szomszéd településekről is a mi rendezvényeinket várják. Persze szívesen látjuk őket is, de mi elsősorban a dunakesziekért dolgozunk, nekik szervezzük a programokat, és szeretnénk az ő elsőbbségüket megtartani, ezért például Dunakeszi Kártyával kedvezményt biztosítunk a játékokra. Legközelebb a repülő- és veteránjármű napon találkozhatunk, ahol a Dunakeszi Kártyával és társkártyával ingyenes belépést biztosítunk a helyieknek.

Dunakeszi a rendezvények nélkül olyan lenne, mint egy város közösség nélkül. Ez ma már Dunakeszin elképzelhetetlen számomra”

– hangsúlyozta Sipos Dávid.

Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője. A bejáratnál lufikkal és buborékfújókkal várták a gyerekeket

Az ugrálóvárak és a vidámparki rész most is Dunakeszi Kártya-kedvezménnyel várta a családokat, de rengeteg ingyenes programmal készültek a szervezők.

Volt állatsimogató, rendőrségi sátor és rengeteg kiállító is.

A gyerekekre karszalagot is lehetett kérni, amire a szülők telefonszámát felírva könnyebben meg lehetett találni őket, ha esetleg elkóboroltak. A képen Takács Edit, a programiroda munkatársa és Pethő Krisztián önkormányzati képviselő

A matricákat még utolsó pillanatig gyűjteni lehetett, hogy akinek a majálisig nem sikerült megtölteni az albumot, ma még megszerezhesse Zokni kutyust.

A megtelt albumokért Zokni kutyust kaptak a gyerekek ajándékba

A matricapont melletti sátorban zajlott az új könyv bemutatója, nem is akármilyen módon. A meghirdetett időpontokban a szerzők egy-egy mesét olvastak fel, amely a város természeti értékeit mutatja be a gyerekeknek. Azok, akik meghallgatták a mesét, még meg is forgathatták a szerencsekereket, amivel egy-egy dunakeszi apróságot nyerhettek.

A könyvet a hagyományoknak megfelelően a ballagó óvodások kapják meg, de meg is vásárolható a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

Itt adták át a víz világnapja alkalmából meghirdetett rajzpályázat győzteseinek járó díjakat. Nyíri Márton alpolgármester és Dióssi Csaba adta át a színpadon a jutalmakat, de valamennyi pályázó egy-egy oklevelet kapott ajándékba.

Közös képet készített Dióssi Csaba polgármester és Nyíri Márton alpolgármester a víz világnapja rajpályázatra jelentkező gyerekekkel

Az idei egyik különlegesség, hogy a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola is kitelepült az eseményre. Bemutatókkal és “hangszersimogatóval” várták az érdeklődőket.

A Farkas Ferenc AMI hangszerbemutatóval készült az idei gyereknapra

A Dottó kisvonat egész nap hozta, vitte a családokat a Katonadomb és a Dunakeszi Járműjavító gyereknapja között.

Gyereknapról a Járműjavító gyereknapjára 🥳

Közzétette: Dunakeszi Post – 2024. május 26., vasárnap

A népi játszótér töretlen népszerűségnek örvendett most is. Voltak ügyességi játékok, de a Zuggú ládavasútat is kipróbálhatták a gyerekek.

Nézze meg képes összeállításunkat:

Előző cikkÚj játszótér épült, ezúttal az iskolás korosztály örülhet
Következő cikkMár 500 beteget hívtak be rendkívüli időpontra az SZTK-ba