Cikksorozatunkban összeszedjük, hogy mik a dunakeszi kampány legjei – szerintünk. Mostani véleménycikkünkben az alábbi négy kategóriában találtunk győztesre: legváratlanabb, leggyorsabb, legmeglepőbb, legfurcsább. Mutatjuk, hogy szerintünk kik azok.

A legváratlanabb számunkra, hogy a dunakeszi ellenzék 5 részre hullott szét. Dióssi Csaba jelenlegi polgármesterrel szemben elmaradt az ellenzéki összefogás, a Jobbik-Momentum és a DK nem tudott megegyezni, így Cseresznyés Csilla és Tonzor Péter is indul a polgármesteri székért. Rajtuk kívül még indul a volt MSZP-s politikus, Bilinszky Ferenc, aki ebben a ciklusban a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnökeként dolgozott, valamint Szabó Balázs és Tomcsányi Katalin is gyűjti az aláírásokat. A jelöltekről bővebben itt olvashatnak.

A Momentum-Jobbik rögtön meghúzta a legmeglepőbbet is, ugyanis egyesületi színekben indulnak el. Kérdés, hogy sikerül-e a eljuttatni mindenkinek az üzenetet, hogy aki Momentum- vagy Jobbik- szimpatizáns, az a Közösen Kesziért Egyesület mellé húzza be az x-et.

A legelső, aki leadta az ajánlóíveket, Dióssi Csaba volt, aki közösségi oldalán elmondta, minden eddiginél gyorsabban gyűltek az aláírások.

A legfurcsább jelölőszervezetek egyikének nyilvánította az Index.hu a Dunakeszi Odateszi Egyesületet. A fiatalokat tömörítő szervezet egyébként Dióssi Csaba jelenlegi polgármestert támogatja. Bár az Index.hu nem teljesen érti ez egyesület elnevezését, a dunakeszieknek aligha kell ezt bemutatni, hiszen a rendezvényeken és a sportsikereknél rendszeresen skandálják a nézők és a szurkolók, hogy „Dunakeszi odateszi!”.

Folytatása következik…..

Előző cikkTámogassa adója 1 százalékával a magyar nyelv bástyáját, a Magyar Nyelvőr Alapítványt!
Következő cikkLángra kapott a Duna-parti aljnövényzet