Dunakeszi 30 olyan kép birtokába jutott amelyet Sajdik Ferenc készített a városról. Erről írt alá szerződést a Kossuth-díjas művész a Dióssi Csaba polgármester.

A gyerekkori kedvelt helyszíneket örökítette meg a most a településnek ajándékozott képeken, amelyekhez kapcsolódóan emlékeit is lejegyezte – számol be a ceremóniáról a Dunakanyarrégió.

A város kiállítást rendez „Gyerekkorom Dunakeszije” címmel, amelyet – a tervek szerint – a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán tekinthetnek meg 2021. október 3-tól az érdeklődők.

A neves karikaturista édesapja, Sajdik Sándor, a világhírű zsoké Alagon kezdte pályafutását, és a sok utazás mellett a család is többnyire itt élt. Sajdik Ferenc életében mindig különleges hely volt Dunakeszi, álmaiban – saját bevallása szerint – most is rendszeresen itt jár.

Sajdik Ferencról 4 évvel ezelőtt írtunk amikor a rajzművész bekerült a Magyarság Láthatatlan Szellemi Múzeumába. Akkor is örömmel meséltek a bohém nagypapáról, aki Dunakeszin volt zsoké. “Elismert zsoké volt, rengeteg pénzt keresett, de két kézzel szórta azt. És ezt szó szerint kell érteni.

EGYSZER BÉRELT EGY KONFLIST EGY BARÁTJÁVAL, ÉS VÉGIGMENTEK AZ ANDRÁSSY ÚTON, MIKÖZBEN ARRÓL SZÓRTÁK A PÉNZT A JÁRÓKELŐK KÖZÉ. MONDHATJUK, SZINTE CSODA, HOGY A DUNAKESZI HÁZ ÖSSZEJÖTT.

Ugyanis a trénere egy időben úgy döntött, hogy nem adja oda neki a járandóságát, hanem ő gazdálkodik vele, ebből lett aztán a többgenerációs házunk – mesélte akkor Ildikó, Sajdik Ferenc lánya. – És hogy miért pont Dunakeszin? Mert a közelben volt lovaglási lehetőség. De mindannyian nagyon szerettünk ott élni.”

Előző cikkMeccset nézett, ezért nem figyelt rendesen unokájára a dunakeszi nagypapa
Következő cikkÚjra rendben járnának a vonatok a kisiklás után, de megint akadt egy baki