November 18-án rendezték meg 3. kolbásztöltő, Mama süti verseny és pálinkamustra fesztivált a fóti sportcsarnokban. Az induló csapatok között volt a város csapata is, amely stílszerűen a Dunakeszi Mindmegeszi csapatnéven indult.

A Fóti Kolbi rendezvényt harmadik alkalommal rendezték meg a szomszéd városban. A rendezvény ötletadója, dr. Vass György, Fót polgármestere volt, akinek nagy álma teljesült az eseménnyel, amely generációkat hoz egymáshoz közel, hiszen a csapattagok közösen töltik, gyúrják a kolbászt.

Dunakeszi csapata is megmérettette magát a kolbászkészítésben, immár harmadszorra.

A Dunakeszi Mindmegeszi csapat vezetője, Turányi Balázs szerint a jó recept alapja a jól összeszokott csapat, hiszen 9 év alatt 10. alkalommal készítik együtt a kolbászt. A csapat a hagyományosan készült kolbász receptjével érkezett a versenyre. 

A csapat tagjai: Nagyné dr. Spiegelhalter Renáta jegyző, Keller Anikó aljegyző, Tóth Eszter főkertész, Balás-Szabó Krisztina kertészmérnök, Turányi Balázs Közüzemi Kft. vagyongazdálkodási vezető, Faludi Botond varosüzemeltetési csoportvezető.

 “Valahol a békéscsapai és a gyulai kolbász között félúton van a mi kolbászunk, mivel mindkét eljárás jegyei benne vannak a receptünkben, köménymaggal is fűszerezünk” – mondta Turányi Balázs.

 A dunakeszi csapatot elkísérte Dióssi Csaba polgármester is.

„Nem titkoltuk a fóti polgármester előtt, hogy a Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérverseny rendezvényünknek az első Fóti Kolbi fesztivál volt az ihletadója. Az ötletet továbbfejlesztettük, és rögtön az első alkalommal hihetetlen nagy sikere volt a Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérversenyünknek. Természetesen a fótiak is megtiszteltek minket a nevezésükkel, jövőre is számítunk rájuk! Február 17-én rendezzük meg a jó hangulatú eseményt, amelyre már most sokan jelentkeztek, így egészen biztos, hogy mindenkinek jut majd elég finom falat” – nyilatkozta a polgármester.

Persze mindannyian tudjuk, hogy a részvétel a fontos, de nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a dunakeszi csapat egy különdíjjal és persze remek élményekkel távozhatott a Fóti Kolbiról.

Előző cikkDunakeszi utazók a Járatlan Utakon Fesztiválon
Következő cikkEmelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum