Volt olyan hónap, amikor 2 millió forintos fűtésszámlát kellett kifizessen a Radnóti gimnázium egy korábbi télen. Az ilyen összegektől is megszabadulhatnak a most zajló energetikai felújítás után.

9 hónapig tart a Radnóti gimnázium felújítása. Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a tornacsarnokkal február végére végezhetnek, utána a most is iskolába járó 5-8. osztályosok már birtokba vehetik a létesítményt. A munkálatok következtében, amely során teljesen kicserélik a 31 éves tetőborítást és szigetelést, megszűnik az évek óta tartó beázás.

Minőségi változást hoz az épület teljes energetikai megújítása is. Ez kicsit átszabja a Radnóti külső képét is. A borításokat ugyanis leszedik és modern, 15 centis dryvit szigetelést kap a suli. Ezután a függőleges barna borítóelemek eltűnnek és 21. századivá válik az épület.

A belső munkák fontos eleme a kazán kicserélése, amely után nem csak fűteni, hanem hűteni is tudnak majd. A felújításba tartozik a jobb szellőzés megteremtése is. Mindezektől azt várják, hogy érdemben csökken az oktatási intézmény energiaszámlája. Szabó Jószef képviselő arról beszélt a Postnak, hogy emlékei szerint 2017-ben volt olyan hónap, amikor csaknem 2 milliós volt a fűtési számla.

A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium teljes energetikai felújítása november végén kezdődött és nyár végéig tart majd.