Február végére készülhet el a Radnóti Miklós Gimnázium sportcsarnoka. A munkák novemberben kezdődtek. Amint készen vannak, újra lehet testnevelésórákat tartani a teremben. A gimnázium teljes energetikai megújítása nyár végéig tart majd.

A sportcsarnok az első nagy üteme a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium milliárdos értékű felújításának. Az egész épület új szigetelést kap, benne korszerű fűtő-hűtő rendszert, azaz teljes energetikai felújításról beszélhetünk. Ahogy fotóinkon is látható, radiátorok kerülnek a mennyezet alá, a hatalmas csövek pedig a hűtést szolgálják majd.

A munka elengedhetetlen része a tetőszigetelés kicserélése. Szabó Jószef képviselő szerint látszik, hogy az épület 31 éve készült. Akkoriban más technológiával dolgoztak és érződött a már nem szocializmus, de még nem kapitalizmus kuszasága is. Olykor hajmeresztő kivitelezési megoldásokat láttunk – fogalmazott Szabó József a Postnak. Mindenesetre a múlt héten elkezdődtek a tetőszigetelési munkálatok, a jövő héten pedig jönnek az új nyílászárók.

A sportcsarnok február végére készülhet el, és azonnal átadják az iskolának, azaz a testnevelésórák megtarthatók lesznek benne. Ezzel persze még bőven nem végeztek, a gimnázium teljes energetikai felújításon esik át. Az eddigi horrorisztikus fűtésszámlákról és az új külső dízájnról holnap olvashatnak majd a Poston.

Előző cikkKonténerpénztárakra készüljön a Nyugatiban
Következő cikkHatalmas fásítási akció indul holnap Dunakeszin