Fákat ültetnek csütörtökön reggel a főtéren – jelentette be közösségi oldalán a főkertész. Tóth Eszter leírta az ültetendő fák típusát és tulajdonságait is.

Nagyméretű, nagy lombkoronát növelő fákat ültetnek a főtérre. Lesz köztük japánakác (ilyen van a kávézó előtt), komlógyertyát és egy tőtől ágas kacsurafát. Tóth Eszter főkertész arról is ír, hogy ezeken kívül a héten és a jövő hét elején elültetnek még fákat az ősszel a Kiserdő utca végén kidőlt gömbakácok helyére, ide két pirosvirágú galagonya kerül. Galagonya fasor kerül még a Barátság lakótelepen a 35-39. szám mögötti parkoló elválasztó sávba.

A Szák utcában a kis teresedésbe egy ősszel narancssárgára színeződő korai juhart ültetnek. A Katonadombra telepítenek a héten egy észak-déli irányú platánfasort, jövő hét elején pedig egy kacsurafa kerül ide is.

A Barátság úti lakótelepen a 39-45. szám elé a zöldfelületbe a viharban kidőlt, vagy korábban kiszáradt fák helyére kerül 1 platán, 6 gömbkőris, 2 ezüstfenyő, 2 nyírfa. A Tallér utcába 6 darab tavasszal virágzó díszkörtét ültetnek.

A Könyves Kálmán utcában létesült új parkoló ültetése tavaszig zajlik, most a fákat ültetik el, a talajmenti fagyok elmúltával a cserjék is a helyükre kerülnek. Ide 3 tőtől ágas nyírfát, 6 db díszkörtét, és egy berkenyét telepítenek. A Kandó Kálmán sétány elején, ahol az utca még szűk, de parkolni nem lehet, a zöldfelületbe oszlopos díszcseresznyék kerülnek.

A csütörtöki ültetésről fényképes beszámoló lesz a Poston.

Előző cikkBiztató fotók a Radnóti tornacsarnokáról, február végére elkészülhetnek a munkálatokkal
Következő cikkHa nem akar üveget enni, akkor ezt a céklát vigye vissza!