Eredményt hirdettek az első „Zöldülő Dunakeszi” amatőr fotópályázaton, amelyet Nyíri Márton alpolgármester felügyelt. Juhász Terézia nyert a Dunakeszi Lósport telep című képével.

A járványhelyzetre való tekintettel csak szűk körben tartották az eredményhirdetést. A versenyre 200 fotót neveztek be, a zsűri tagja Kovácsné Szabó Erika fotós, számos városi kiadvány munkatársa, Peti Sándor fotóművész, a DunArt Képzőművészeti Egyesület elnöke, és Vörös István fotós, a József Attila Művelődési Ház munkatársa voltak.

Előírás volt, hogy a kép a tavasszal legyen kapcsolatos és egyértelműen Dunakeszin készüljön. Az alpolgármester egy-egy üveg borral, illetve egy csokor virággal köszönte meg a zsűri munkáját, Dióssi Csaba polgármester a helyezetteknek járó díjakat osztotta ki.

A díjazottak névsora:

  • III. helyezett lett Pas Dezső – Városháza virágokkal témájú képével
  • II. helyezett Szilassi András – Főtér padokkal c. munkájával
  • I. helyezett pedig Juhász Terézia – Lósport c. képével.

A győztesek 25, 20 és 15 ezer forintos utalványt kaptak, valamint okleveles elismerésben részesültek. A további pályázók is emléklapot kapnak majd.

Dióssi Csaba és Nyíri Márton megerősítették, hogy a nagy érdeklődésre és a bőséges pályázati anyagra való tekintettel jövőre is kiírják a pályázatot. Az egyik kép annyira megtetszett a városvezetésnek, hogy a hamarosan megjelenő ”10 év 100 emlék” című városi kiadványban is szerepeltetni fogják.