Elkezdtek áttérni az online oktatásra a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. Legalábbis mától a felsősöket már nem várják a suliba.

Úgy tudjuk, hogy a szülők levelet kaptak arról, hogy a Körösiben a felsősök számára áttérnek az online oktatásra. Azt kérték, hogy a felsőbe járók ma már ne menjenek iskolába. A cél a járvány mérséklése.

Levelet írtunk az iskolának, hogy érdeklődjünk az átállásról. Információnk szerint egy tanár és több gyerek elkapta a vírust, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg. Olvasónk írta, hogy a zárlatot 2 hétre tervezik.

431 helyszínen, az általános iskolák mintegy 16 százalékában van jelenleg tantermen kívüli digitális munkarend, ezek közül azonban mindössze 43 esetben érintett a teljes intézmény – közölte Maruzsa Zoltán államtitkár még hétfőn.

Az óvodák közül 314-ben kellett valamilyen rendkívüli intézkedést bevezetni hétfőre, ez az óvodák mintegy tíz százaléka, és 178 óvodai csoportot érint – ismertette az Operatív Törzs ülése után.

Maruzsa Zoltán közölte azt is: a hétfőn kezdődött és péntekig tartó célzott tesztelésen a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban mintegy 191 ezer dolgozót tesztelnek ingyenesen, önkéntes alapon. Ha fertőzöttet találnak, az eddig alkalmazott tanügyi intézkedéseket, a rendkívüli tanítási szünetet vagy a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetését rendelhetik el.

Átfogó értékelést a tesztelés eredményéről annak lezárását követően, várhatóan a jövő héten adnak.