Folyamatosan tisztítják, mélyítik a szikkasztóárkokat Dunakeszin. Közben épül a csapadékvíz-elvezető csatorna is a Tóvárosban. Somodi István városüzemeltetési osztályvezető adott tájékoztatást a munkálatokról.

A meglévő árkok kimélyítése, szikkasztó kutak kialakítása, víznyelőpontok kiépítése – gőzerővel végzik ezeket a munkálatokat a Közüzemi Kft. emberei. Somodi István azonban arról is beszélt a Postnak, hogy a lakóknak is van mit tenniük. Tilos a kertből kivezetni a csapadékvizet az utcára, ahogy fogalmaz, ezt a telken belül is el lehet szikkasztani, más kérdés, hogy ez munkával és olykor anyagi ráfordítással is jár.

Az osztályvezető arról is beszélt lapunknak, hogy a szikkasztóárkok kérdése elsősorban nem a lakóparkok problémája, hanem másutt vannak gondok. Úgy látja, Alsón a legrosszabb a helyzet, de itt is sokat dolgoztak.

Rákérdeztünk arra, hogy mi lesz azokon a helyeken, ahol a kert előtt fákat, bokrokat ültettek a háztulajdonosok. Itt próbálják megőrizni a növényeket, de van ahol “a tulajdonos kimondottan örült, hogy az elvadult bokrokat sikerült rendbe tenni”. Ezzel kapcsolatban Somodi István emlékeztet arra, hogy a ház előtti rész karbantartása a lakók dolga.

Rákérdeztünk a Tóvárosban zajló munkálatokra is. Itt csapadékelvezető rendszert építenek ki. A Tisza utcától indultak és idén a Kassa utcáig érnek el. Ezek még nem a legneuralgikusabb pontok, oda jövőre jutnak majd el. Úgy számolnak, hogy októberben végeznek a munkálatokkal.