A szokottnál vidámabb hangulatban telt az ebéd a Bárdos Lajos Általános Iskola alsó tagozatosai számára. Talán azért, mert ma birtokba vehették az étkezőbútorokat, ami nemcsak szebb, de kényelmesebb is, mint az előzőek, ráadásul ők választották.

„Szabó József önkormányzati képviselővel a tavalyi bejáráson láttuk, hogy már nagyon elhasználódtak az étkezőbútorok, időszerű egy teljes csere. Első lépésként három próbaszettet szereztünk be. Ezeket letesztelték a gyerekek, végül az itt látható székeket és asztalokat választották, ilyenekre cseréltük le a teljes bútorzatot. Köszönöm képviselőtársamnak, hogy flottul lekoordinálta a folyamatot” – nyilatkozta a Postnak Dióssi Csaba polgármester.

A diákok választhatták ki, milyen bútort szeretnének az étkezőbe

Új burkolatot kap az étkező

Kérdésünkre a polgármester elmondta, hogy ezzel nem fejezték be a munkát. „Az étteremre is ráfér egy felújítás. Az előttünk álló évben itt mindenképpen szeretnénk kicserélni a burkolatot, de a többi iskolában is tervezünk hasonló felújításokat.

“Bár nem önkormányzati fenntartásban vannak az iskolák, dunakeszi gyerekek járnak ide, ezért továbbra is odafigyelünk rájuk”

– fejtette ki a polgármester.

A gyerekek mától az új bútoroknál étkezhetnek. A háttérben Szőke Endre igazgató, Szabó József képviselő, Dióssi Csaba polgármester és Sipos Dávid alpolgármester egyeztet az étkező padlóburkolatának cseréjéről

A felsős udvar is napirenden van

Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője kiegészítésként elmondta, hogy az udvar felújítása is napirenden van. Tavaly itt, az alsós épületnél új játszóeszközök vásárlásához járult hozzá a város, emellett szülői kérésre szeptemberben padokat helyeztek el a bejáratnál. Az elmúlt hetekben pedig Szőke Endrével, a nemrég kinevezett igazgatóval együtt kidolgozták azt a többlépcsős pályázati anyagot, amelynek köszönhetően új burkolatot kaphat a központi épület udvarának egy része, ezt követően pedig új beszélgető padokat és játékokat telepíthetnek a diákok számára. „Bízom abban, hogy az első közös pályázatunk sikeres lesz, és minél hamarabb megkezdhetjük az udvar felújítását” – nyilatkozta a képviselő.

AMI ÖNÖKNEK FONTOS, NEKÜNK IS AZ 🧑🏼‍🦳A szülők és nagyszülők kérésére padokat helyeztünk el a Dunakeszi Bárdos Lajos…

Közzétette: Szabó József – 2023. szeptember 15., péntek

További intézményi felújításokról itt olvashatnak.

Előző cikkJön a felturbózott kutyás piknik
Következő cikkKözös gyertyagyújtással búcsúztatták Kecskeméthy Gézát, Dunakeszi egykori polgármesterét