Második alkalommal szervezik meg a kutyás pikniket, és azt ígérik a szervezők, hogy idén még több izgalmasabb programmal készülnek. Az önkormányzat támogatásával a Bohémia Kutyaiskola és a Rozmaring Erdei Iskola fog össze azért, hogy kicsik és nagyok, kutyusok és gazdáik október 7-én egy igazán emlékezetes napot töltsenek el a Katonadombon.


„Az állatvédelem mellett kiemelt helyen áll az életünkben a természet szeretete és a környezetünk megóvása is. Ezért gondoltunk egy merészet. Miért is ne lehetne kettő az egyben?”  – tette fel a kérdést Csillag Ildikó, a Dunakeszi Civilek Az Állatokért vezetője.

Felkérésüket a Rozmaring Erdei Iskola örömmel elfogadta, így a rendezvényen szeretettel várják a természetet szerető gyermekeket és felnőtteket is.

Ízelítő a programokból


A dunakeszi önkormányzat által is támogatott esemény október 7-én, 10-16 óra között lesz, ahol a Bohémia Kutyaiskola látványos bemutatója lesz. Bepillantást nyerhetnek a szolgálati kutyák munkájába, ezen kívül megismerkedhetnek a sport őrző-védőivel is. A csoportos engedelmes feladatokon kívül egyéni bemutatók is lesznek, amelyeknek egyik színfoltja a 14 éves Zsófi, aki a hatalmas méretű, Hades nevű kutyájával fog bemutatni trükkfeladatokat. A Bohémia kutyasulisok meglepetésként vicces, kutyás jelenetekkel is kedveskednek a nézőknek, de tartanak játékos kutyás ügyességi versenyt is.

A Rozmaring Erdei Iskola, Perényi Dorottya rövid és érdekes előadásai környezetbarát állatvédelem témában:

  • Kutyaszív – természetesen a kutyák nyugalmáért
  • Kutyafülgondok – természetes kutyafülápolás
  • Bolha, Kullancs STOP – illóolajkészítő workshop

Meghallgathatjuk a We Love Bark Gastro Shop kutyáknak című rövid előadását. Lesz keverék és mentett kutyaszépségverseny, amelyen három kategóriában lesznek elnyerhető címek és díjak:

  • Dunakeszi Legszebb Kistestű Hobbikutyája 2023
  • Dunakeszi Legszebb Nagytestű Hobbikutyája 2023
  • Dunakeszi Legszebb Fekete Kutyája 2023

A Sirius kutya fizioterápiás sátorban Hegyi Reni látja el az érdeklődőket jó tanácsokkal, és rengeteg dolgot tudhatnak meg a mozgásszervi betegségek megelőzéséről.

2021-ben szervezték meg az első dunakeszi kutyás pikniket

Gyermeksarok:

  • A Rozmaring Erdei Iskola asztalánál készíteni lehet majd nemezlabdát a kis kedvencednek, vagy bilétatartó nyakörvet csomózási technikával.
  • A Rozmaring Falmászó Klub sportprogrammal is készül a vállalkozó kedvű résztvevőknek: famászás, ahogy a profik csinálják (biztonsági felszerelésekkel).

Lesz kutya-gazdi és családi fotózás a Verita Dogphotoval, állatvédelmi tesztek, Felismered? játék felnőtteknek (is) és persze tombola.

Ha bármi további kérdése van, itt találja az esemény Facebook-oldalát.

Előző cikkMutatjuk, hol nem lesz víz szeptember 27-én
Következő cikkJó hír a Bárdos iskolásoknak