A Dunakeszi Nyugdíjas Kirándulóklub tagjai hagyományőrző szüreti bált rendeztek október 18-án a VOKE József Attila Művelődési Központban és környékén. Mulatság, múltidézés is volt, és egy meglepetésnek köszönhetően szem nem maradt szárazon.

A több mint százötven ünneplőt Zupka Sándor klubvezető köszöntötte, aki akkor még nem is sejtette, mire készülnek a klub tagjai.

A szüreti mulatságon Dióssi Csaba polgármester a régi dunakeszi szüreti felvonulásokról mesélt. Közösen idézték fel a tréfás mókázások, a bíróválasztás és a szőlőcsenés szokásait. Személyes emlékét is megosztotta, miszerint éppen egy szüreten volt, mikor megszületett nagyobbik lánya, ezért számára ez mindig egy különleges ünnep marad.

A klub tagjaival ünepelt Dióssi Csaba polgármester és Nyíri Márton alpolgármester

Az emlékek felidézése után Nyíri Márton alpolgármester köszöntötte a klub tagjait. „Mindig szívesen teszek eleget a klub meghívásának. Itt soha nem érezzük úgy, hogy nyugdíjas klubba jöttünk, mert mindig valahogy fiatalabban megyünk el, mint ahogy érkeztünk. Jókedvvel, energiával, örömmel töltenek fel önök.”

Ezt követően egy családi történetet osztott meg velünk nagyapjáról, aki nyugdíjasként szőlőtermesztésbe kezdett. „S ez az új hobbi olyan értelmet adott az életének idős korára, ami még egy súlyos balesetet követő lehetetlen állapotból is ki tudta őt hozni. A munkájába vetett hit, a hit abban, hogy amit csinál, annak értelme van, ez segítette őt a gyógyuláshoz.”

Néptáncosok adtak műsort

A rendezvény ünnepi műsorral, majd énekes, táncos felvonulással folytatódott. A menetet a Farkas Ferenc AMI Pántlika tánccsoportja vezette, tánctanáruk, Gyúró Tamás irányításával. Mögöttük mentek a zenészek és a klub énekkarának tagjai. A vidám menet a Köröndön a hagyományokhoz híven énekelve, táncolva haladt, és érkezett vissza a bál helyszínére.

A vidám menet a Köröndön énekelve, táncolva haladt Gyúró Tamás vezetésével

Szem nem maradt szárazon

A délután egyik legmeghatóbb része volt, mikor a közönség meglepetésdallal köszöntötte a születésnapját ünneplő klubvezetőt, Zupka Sándort.

Zupka Sándor, a klub elnöke vezeti a menetet

“El nem fárad a táncos lábod,

látom, most csuda szívből járod,

mindig újra meg újra.”

A klub tagjai kitettek magukért: kora estig ropták a táncot, igazi mulatság kerekedett.

Forrás: Dunakeszi Post, Dunakanyarrégió, Kovács Zsolt

Előző cikkEzeket a konkrét intézkedéseket ígérik a közétkeztetésben
Következő cikkDunakeszin nem csak beszéltek ’56-ról, meg is mutatták, milyen volt