Mindenszentek és halottak napja alkalmából útra kelnek a családok, hogy elhunyt szeretteik sírhelyénél tegyék tiszteletüket. Ahhoz, hogy nyugalmasan, méltó módon látogathassák meg a temetőt, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Nyitvatartás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. az önkormányzat megbízásából a szokott módon hosszabb nyitvatartási időt biztosít a temetőben. A Dunakeszi Városi Temető a korábbi évekhez hasonlóan november 15-ig 07.00-20.00 óra között várja a látogatókat a hét minden napján. November 16. után állnak át a téli nyitvatartási rendre, 08.00-17.00 óráig látogatható a temető. Az ünnepi időszakra a temetői iroda is készül, október 21–november 02. között, hétvégén is,  8:00–20:00 óra között tart nyitva.

A biztonságos temetőlátogatás és a forgalom zavartalan haladása érdekében

a temetőben megerősített rendészeti szolgálatot biztosítanak a rendőrség és a polgárőrség tagjai.

Megközelítés, behajtás

A nyitvatartás mellett a megközelíthetőségre is gondolt az önkormányzat, a főbejáraton kívül az Alagliget lakópark felől is megnyitja a temetőt október 28. és november 5. között, így a hátsó útról (Brunszvik utca) is bejuthatnak a területre.

Ideiglenesen megnyitják a forgalom előtt az Alagligeti elkerülő utat

Időközben megépült az alagligeti elkerülő út, de az óalagi temető ettől még zavartalanul látogatható. Az önkormányzat ezúttal is a várható nagy autós forgalom miatt november 1-jén átmenetileg újra megnyitja a még átadás előtt álló alagligeti elkerülő utat. Innen lehajtva az óalagi temetőnél parkolók épültek, és két gyalogos kaput is nyitott a fenntartó.

Autóval a temetőbe a kegyeleti helyszínek nyugalmának biztosítása érdekében és a megnövekedett látogatói számok miatt

csak korlátozottan engedik be autóval a látogatókat. Ez a lehetőség elsősorban a mozgáskorlátozottak és az idősek számára lesz biztosított.

A korlátozott gépjárműbehajtás október 30-tól november 2-ig érvényes.

Az egész várost méltóvá teszik a megemlékezéshez

A várost járva láthatjuk, hogy a köztéri virágágyásokba az önkormányzat megkezdte a hidegtűrő virágok kiültetését. Az egynyári virágokat már korábban elkezdték kiszedegetni a köztéri ágyásokból, hogy előkészíthessék a földet az árvácskáknak, a díszkáposztáknak, a krizantémoknak és a hangáknak. „Azért kezdtük korán a növények átrendezését, mert

polgármester úr kifejezett kérése volt, hogy a halottak napi időszakra már szép legyen a város, ne maradjanak üres virágágyások”

olvasható a főkertész nyilatkozata.

Városszerte téltűrő virágok borítják a virágágyásokat a halottak napjára

A ravatalozó is megújul

A temetőn belül is terveznek szépítést, fejlesztést. A város honlapján olvasható, hogy a ravatalozó felújítására korábban elnyert pályázat hamarosan révbe ér, jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás. Ennek lezárultával új külsőt és belsőt kap a ravatalozó, cserélik a nyílászárókat és az energetikai rekonstrukció sem marad el.

Előző cikkMegölték Bagdy Emőke fiát
Következő cikkFőnökük kérésére rabolták ki a trafikot Dunakeszin – VIDEÓ